Kenan Sofuoğlu: 'Üstüme bu kadar gelinmesi zoruma gidiyor'

AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kenan Sofuoğlu: 'Üstüme bu kadar gelinmesi zoruma gidiyor'

Kendisine ‘senatör’ sıfatıyla kartvizit bastıran, TBMM'deki masasına ayaklarını uzatıp danışmanlarının fotoğrafına “Emir erlerim” yazıp sosyal medyada paylaşan AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’ndan yeni açıklama geldi.



Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a konuşan Sofuoğlu, sosyal medyada paylaştığı fotoğraf için “Yorulmuştum, ayağımı masaya uzattım, teyzemin oğlu olan danışmanlarımın, ’abi şunu sosyal medyada paylaş’ demeleri üzerine fotoğrafı paylaştım” dedi. “Emir erlerim” yazısı içinse bir açıklama yapmayan Sofuoğlu, her şeyin üst üste geldiğini söylerken "Ne yapsam yeni bir tartışma doğuyor" dedi.



Ahmet HAKAN / HÜRRİYET



Kenan Sofuoğlu’yla görüştüm... İşte anlattıkları



Dün uzun uzun konuştum AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu’yla...



Sesi çok üzgün geliyordu.



“Ben her şeyi anlatayım, takdir senin” dedi.



Anlattıkları şunlar:



ÇOK ÜZGÜNÜM: Ben o hareketi yapacak adam değilim. O fotoğraf benim hatamdır. Bu hatamdan dolayı özür diliyorum. Çok üzgünüm. Bu yaşananlardan dolayı inan ki üç gündür uyku uyumuyorum.



GENEL KURUL DEĞİL: O fotoğraf, benim Meclis’teki şahsıma ait özel odamda çekildi. Bazıları sanki Meclis Genel Kurulu’nda çekilmiş gibi yansıtıyorlar. Öyle değil.



O GÜN NE OLDU: Motosiklet sporcularının sorunlarının çözümü için bütün gün Ankara’da bakanlıklarda görüşmeler yaptım. Sonra da Meclis’teki makam odama geldim. Yorulmuştum. Ayağımı masaya uzattım. Fotoğraf çekiyordum. Biri teyzemin oğlu olan danışmanlarımın, “abi şunu sosyal medyada paylaş” demeleri üzerine fotoğrafı paylaştım. Ayağımın gözüktüğünün farkında değilim. O anda başka telefonlar geldiği için fark edemedim. Toplam dört dakika kaldı o fotoğraf.



SİYASET ACEMİSİYİM: Ben siyasete yeni girdim. Bu işin acemiliği var biraz. Partimin sorumluluğu var. Tek başıma olsam o kadar önemli değil. Ama sorumluluklarım var. O yüzden üzgünüm.



TEK AMACIM: Benim siyaset yapmaya ihtiyacım yok. İyi bir hayatım vardı benim. Ankara süreci benim için stresli, sıkıntılı bir süreç. Tek amacım spora hizmet etmek. Bunun için elimden geleni yapıyorum.



KİLİTLENDİM: Üç gündür uyku uyumuyorum. Her şey üst üste geldi, geliyor. Ne yapsam, ne desem yeni bir tartışma doğuyor. Partime zarar vermek istemiyorum. Kilitlenmiş durumdayım. Ben her şeyi karşılıksız bırakıp gittim Ankara’ya... Belki de bu nedenle üstüme bu kadar gelinmesi zoruma gidiyor.



DANIŞMANIM İSTİFA EDECEK:Danışmanım sosyal medyada beni savunan ama bütün milletvekillerini de töhmet altında bırakacak bir açıklama yapmış. İstifasını istedim. Bir süre bu tartışmalardan uzak kalmak istiyorum.



Bu çok güçlü, bu çok vurgulu, bu ‘ama’ya yer vermeyen özür ve pişmanlık karşısında...



Kenan Sofuoğlu’na teşekkür ediyorum.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin