KEMAL YILMAZ'DAN İKİ YENİ KONSER MÜJDESİ!

Radikal kültür sanat ajanı Kemal Yılmaz, bir süredir sanal alemde dolaşan Bruce Springsteen İstanbul konseri dedikodularının izini sürerken, iki yeni konserin müjdesini verdi.

Google Haberlere Abone ol
KEMAL YILMAZ'DAN İKİ YENİ KONSER MÜJDESİ!

KEMAL YILMAZ / RADİKAL


Sevgili okurlarım, yazı günüm olmamasına rağmen bugün sizlerle buluşmuş olmamın önemli bir nedeni var. Bir süredir sosyal medya denilen twitter âlemlerinde esmekte olan Bruce Springsteen fırtınası hakkında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Geçenlerde Bruce Springsteen'in adını görünce hemen dikkat kesildim. 80'li yıllarda 'Born in The USA' kasetini çala çala bozmuş ve yenisini almış bir eski hayranıyım ne de olsa. 20 Mayıs'ta İstanbul'da olacağı haberini teyit etmek için konser âleminin kurdu Muhsin Akgün'ü aradım. “Meh, ben onu Barcelona'da izledim ve fotoğraflarını çektim; artık ister gelsin ister gelmesin” dedi. Kendisine pek aldırmayıp bir de organizasyon aleminin genç yeteneklerinden arkadaşım Yaprak'ı aradım. öğrendim ki hakikaten kendisiyle uzun süredir görüşülüyormuş. Springsteen'in menajerleri 20 Mayıs'ı okeylemiş. Organizasyonu ise galiba konser ortamının genç markalarından biri ya GNL ya da Purple Concerts yapacakmış. Ne var ki mekân konusunda bir sorun çıkmış.
Tabii ki koskoca Bruce Springsteen ancak koskoca stadyumlarda konser vereceği için ille de Olimpiyat Stadı, olmadı İnönü diye tutturmuş. Ne var ki Türkiye tarafı, İstanbul bir Barcelona olmadığı ve Springsteen konseri için 40-50 bin bilet satmanın kolay olmadığını bildikleri için Küçükçiftlik Park'ta ısrarcıymış. Tabii artık konser âleminde bilet geliri ortaklığı gibi anlaşmalar söz konusu olduğundan son tahlilde Bruce ile Türkiye arasına bir nevi para meselesi girmiş.
Yaygın bir başka dedikoduya göre, son dönemde Küçükçiftlik Park'ın konser mekânı olarak yıldızının parlamasının önemli bir sebebi de 'içkili' olmasıymış. Malum bizzat Başbakan'ın çabalarıyla Santralistanbul içkiden arındırıldı. Stadyumlarda ise spor tesisi oldukları için zaten içki satılamıyor. Dolayısıyla şöyle büfe geliriyle zenginleştirilmiş bir konser organizasyonu için bu sezon kapanacak Kuruçeşme Arena, Parkorman, Karadeniz kıyılarındaki bazı koylar ve Küçükçiftlik Park'tan başka bir yer kalmadı.
İşte bu nedenle belki de bu yıl Tuborg Gold Fest yapılırsa mutlaka burada yapılacak. Tabii yapılırsa dememin sebebi, yılların Efes One Love festivalinin başına gelenler. Malum birileri içinde alkol olan her şeye karşı 'no pasaran!' ruh hali içinde. Tuborg da festivalini Cumhuriyet'in 100. yılına kadar ertelemeye karar verirse şaşmam.
Neyse konudan fazla uzaklaşmayalım; sonuçta Gold Fest'in 2013 Haziran'ında düzenlenmesi planlanıyor. Şimdi sıkı durun, konukları açıklıyorum: Rock müziğin gerçek psikopatları, renkli, makyajlı, muhteşem şovlu grubu Kiss! Ve hemen arkasından seneye 40. yılı için özel bir dünya turuna çıkacak bir grup; bütün heavy metalcilerin, bütün hard rock dinleyicilerinin ve ortaokul yıllarından altı aylığına bendeniz Kemal Yılmaz'ın hayranı olduğu AC/DC!
İşte size iki bomba. Şimdilik bu kadar. Yeni konser haberleriyle araya girmeye devam edeceğim.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin