Kemal Kılıçdaroğlu müzik kanalında!

CHP Lideri seçim vaadlerini müzik kanalında açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu müzik kanalında!

Number 1 ortak yayınında Seçim Özel Programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk oldu



Kılıçdaroğlu Number1 FM ve Number1 Türk FM ortak  yayınında Number1 Medya Grup Başkanı Haldun Altılar’ın sorularını cevapladı. 



GENÇLERE İNTERNET BEDAVA OLACAK



Genç nüfus olağanüstü bir  avantaj. Ama biz ülke olarak bunu kullanamıyoruz, gençlerin çoğu işsiz, umutsuz. Onlara ben CHP Genel Başkanı olarak şunu vaadediyorum. CHP iktidarında Bütün meydanlar gençlerin olacak. Ister izin alarak miting yapın ister konser düzenleyin, şarkılar söyleyin. Üniversiteye giden gençlerimiz var. 13 yılda yurt sorunu çözülmemiş. Burda bir sorun var. en temel sorunlarından biri bu.  Anne babalar kaygılı. İddia ediyorum, 1 yıl içinde yurt sorununu çözeceğim. Bütün gençler rahat edecek. Sıcak suyu, geniş bant interneti olan yurtları olacak. İnternet de ücretsiz olacak, Gençler için belli bir yaş ve alan için ücretsiz internet vereceğiz



BÜTÜN GENÇLERİN OYUNU İSTİYORUM



Gençlerin %34’nün oyunu aldık. Ancak bütün gençerin oyunu istiyorum. Eğer bu günkü halden memnun değillerse bir temel görevleri var. Mutlaka sandığa gidecekler. Hangi partiye kendilerini yakın hissediyolarsa gidip oyunu kullanmalılar.



2 AY İÇİNDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ



2 ay önce dolar bu kadar yüksek değildi, terör yoktu, ihracatımız bu kadar düşmemişti, karamsarlık bu düzeyde değildi. Baktığımız zaman iki ay sonrasında daha üzücü karamsar bi tablo var.



KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNİ CUMHURBAŞKANI TIKADI 



Koalisyon için Davutoğlu ile görüştük. 14 ilkemizi söyledim, sorunları aktardım.  Hukuk, eğiitim, dış politika konularındaki sorunlar ve buna benzer sorunları aktardım. Çözecekseniz biz hazırız dedik. 10 gün görüştük. Başbakan 4 yıllık bir koalisyon değil 3 aylık seçim hükümeti istedi. Biz uygun görmedik. Fakat bu görüşmeler sırasında cumhurbaşkanı “koalisyon Davutoğlu’nun intiharı olur” dedi.Yani koalisyon görüşmelerinin tıkanması “Saray"ın isteğiyle oldu. 



BAŞBAKAN BAĞIMSIZ DEĞİL



Gençlere şunu söylüyorum. Ülkeyi yönetecek kişi bağımsız olmalı. Saraya ipotek edilmiş bir irade ülke yönetemez. Davutoğlu bağımsız olmak istiyor ama Cumhurbaşkanı izin vermiyor. Ülkeyi başbakan yönetir, devletin bütün kurumları başbakana bağlıdır. Cumhurbaşkanı’nın sorumluluğu yoktur. Sorumsuz kişi yetki kullanamaz. Seçimlerde rakibim yine Davutoğlu ve tabi onun arkasındaki Erdoğan. Çünkü ikisi bir beraber meydana çıkıyolar, oy istiyolar. Aslında bu suç ama cumhurbaşkanı’na dokunulamıyor



GENÇLERİ POTANSİYEL SUÇLU GÖRMÜYORUZ 



Bizim diğer iktidar partisinden farkımız çok. Biz ülkenin geleceğini düşünüyoruz onlar kendi yandaşlarının düşünür. Biz üniversiteyi özgür isteriz onlar baskı yapmak ister. Biz gençleri umut olarak görürüz, onlar potansiyel suçlu. Gençlerin terbiye edilmeye ihtiyaçları yok. Onlar dış politikayı çatışma olarak görüyor biz çıkarlarımızı öne çıkarmak istiyoruz. Türkiyenin çatışmaya ihtiyacı yok .suriye kan gölüne doğdu. Bunlara kim silah gönderdi, müslümanı müslümana kırdırdı. Gençler sandığa gitsin, demokrasinin gereğini yapsın.



ERDOĞAN’I UYARMIŞTIM



Erdoğan’a ben 24 ağustos 2012 de bir mektup gönderdim. Suriye konusunda yanlış yapıyorsunuz dedim. Dış politikadaki yanlışları aktardım. Bugün gelinen noktada herkesle kavgalıyız. Büyükelçi gönderemiyoruz.



ÖĞRENCİ KREDİSİNE AF



Öğrenci kredileri mezun olan iş bulamadıysa sorumluluk onda değil. Öğrenci mezun olduktan sonra iş bulamadıysa kredi talep edilmeyecek. İş bulana kadar krediyi geri ödemeyecek. Gençler icra dairelerinde sürünmeyecek



MEYDANLAR ÖZGÜR OLACAK



Meydanlar bütün dünya kentlerinde vardır. Meydanlar kentin gerginliğini boşaltmak için vardır. Bizim bi iki meydanımız var orda da toplanma yasağı var. izin istiyorlar verilmiyor. O enerjiyi boşaltmazsanız bu gerginlik, çatışma kavga çıkar. Bunun altında bu yasaklar var.



MERKEL’İN TEKLİFİ AĞIRIMA GİDİYOR



Ülkemizde 2 milyon Suriyeli var. Bunlar batıya gitmek istiyor. Merkel şöyle  dedi, 800 bin suriyeli alabiliriz dedi. Almanya da atmosfer değişti. Tepki gördü. Merkel Suriyeliler sizde kalsın biz para verelim demek için geldi. Türkiye böyle bir anlaşma yaparsa 3. Sınıf bir ülke olduğunu Kabul eder. Başkasının talimatı ve parasıyla iş yapmış olur. Avrupa Birliği'ne girmek zaten hakkımız, vizelerin kaldırılması zaten hakkımız. Hükümet, AB raporunu seçimden sonra açıklayın  dedi, Merkel de Kabul etti. Öyle olacak. Türkiye pazarlık konusu oldu. Ağırıma gidiyor. Bu ülke pazarlık masasında ülkesini satanların ülkesi değil. Üç kuruş para için 2 milyon Suriyeliyi ülkede tutacağım diyemezsiniz. Bu rüşvettir. O görüşmelerde Erdoğan’ın işi ne? Alman cumhurbaşkanı gelmedi ki, senin dengin o!



HER YIL 15 BİN ÜNİVERSİTELİYİ YURTDIŞINA GÖNDERECEĞİZ



Bizim programımızda her yıl 15 bin üniversiteli genç yurtdışına gönderilecek. Her alandan böyle. 10 yıl içinde türkiye sıçrama yapar. Türkiyenin her köşesinden yurtdışında doktora yapmış insanlar olduğunu düşünün.



OĞLUM KENDİ İMKANLARIYLA OKUYOR



Oğlum Kerem, aynı zamanda müzisyen, Baterist. Şu anda Güney Kore’de siyaset bilimi doktorası yapıyor. Burs kazandı. Kendi imkanlarıyla okuyor. Iki yıldır orda.



LİSEKART GELİYOR



Maddi durumu iyi olmayan liseli gençlere bir kart vereceğiz. İmkanlı olmayan çcouklar kitap alabilecek, sinemaya gidebilecek. Ona belli bir fon ayıracağız. Kartına yüklenen meblağ ile yapamadığı sosyal aksitiveteleri yapabilecek ve okuyabilecek. Bu sadece gençler için değil mesela kitap sektörünü de canlandıracak, sinemalar tiyatrolar dolacak.



PASSOLİG’İ İPTAL EDECEĞİZ



Pasolig’I kaldıracağız. Çünkü bu gençlere güven duyulmadığı için getirildi. Onları fişlemek için yapıldı. Biz bunu kaldıracağız. Gençler istediği sloganı atabilsin, özgürce maça gidebilsin diye. Her şeyin temelinde gençlere güven yatıyor.



ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRACAĞIZ



Eğitim sisteminin tepeden tırnağa değişmesi lazım. Çocuklarımız özgürce düşünmeli, onlara yasak koymamalıyız. Çocuklar konuşacak, biz de onları dinleyeceğiz. Bilgisayarı babasından iyi kullanıyosa, akıllı telefonu büyüklerinden daha iyi kullanıyosa bizden daha iyi yetişmiş demektir. Üniversite sınavını kaldıracağız. Nasıl kaldıracağız? Bunu uzmanlarla yapacağız. Ben eğitimci değilim. Diğer ülkelerde çocuklar nasıl yaratıcı güçlerini kullanabiliyorsa bizde de öyle olmalı. PISA sonuçlarına bakıyorum bizim çocuklarımız diplerde. Bu sistemin suçu. Bunun değişmesi lazım.



 



İMAM HATİP’LİLER DE BİZİM ÇOCUKLARIMIZ



Imam hatip liselerini kapatacak değiliz. Öyle bir imaj yaratmaya çalışıyorlar. 



Onlar da bizim çocuklarımız. Ordaki eğitimin kalitesini artırmak için ne 



gerekiyosa onu yaparız, sistemini değiştiririz.



Number1 radyolarında ortak canlı yayınlanan, CHP Genel Başkanı Kemal 



Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu “Seçim Özel” programı 19 Ekim Pazartesi günü 



12’de, Number1 FM ve Number1 Türk FM’de yayınlandı



 Programın tekrarı aynı gün saat 21’de NR1 TV ve NR1 Türk TV’de olacak 



 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Number1 Medya Grup Başkanı 



Haldun Altılar konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin