Kedi fotoğrafı dergi kapattırdı!

1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'nin iç sayfalarında yayınlanan o fotoğraf, derginin başına iş açtı...

Google Haberlere Abone ol
Kedi fotoğrafı dergi kapattırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'ni kapatıldığını bildirdi. Derginin iç sayfalarında yer verilen "Erdo-Gone!(Erdoğan gitti), inşallah, maşallah" yazılı görselin fark edilmesi sonucu iki hafta raflarda kalan derginin toplatıldığı da öğrenildi.



Kedi fotoğrafı dergi kapattırdı!



İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Kültür A.Ş. tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi, son sayısındaki akıl ve iz'andan yoksun içerik sebebiyle kapatılmıştır. Derginin içerikten sorumlu Yayın Koordinatörü, Yazı İşleri Müdürü ve editörünün iş akitleri feshedilmiştir. Seviyesiz, saygısız ve provokatif içerik ile ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır."



Kapatılmaya neden olan içeriğin ise "Erdo-Gone inşallah maşallah" duvar yazısı önündeki bir kedinin çekilmiş fotoğrafı olduğu belirtildi.



İki hafta raflarda kalan dergi toplatıldı.



Kedi fotoğrafı dergi kapattırdı! - Resim : 2



Kadir Topbaş'tan açıklama



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dergide çıkan bu fotoğrafla ilgili açıklama yaptı. Topbaş şunları söyledi: 'Çok üzücü bir olay olarak gördüm. 2014'de göreve başladığım günden beri zaman zaman ve son dönemde artarak, şahsıma ve belediyeye karşı ciddi bir provakosyon var. Hedefe konduk ve anlamak mümkün değil. Bu dergide yaşanan olay da ahlaksızlık. Tabi ki suç duyurusunda bulunarak bunun gereği yapılacak.'


Etiketler dergi ibb kadir topbaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin