Kayyumlar polis eşliğinde Feza Gazetecilik'in Yenibosna'daki binasında!

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce Feza Gazetecilik'e atanan kayyumlar, şirketin Yenibosna'daki binasına geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kayyumlar polis eşliğinde Feza Gazetecilik'in Yenibosna'daki binasında!

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle Zaman gazetesini de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik'e atanan kayyumlar, şirketin Yenibosna'daki binasına geldi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğince kayyum atanması kararının ardından bir grup, Yenibosna'daki bina önünde toplandı.



Polis, çeşitli sloganlar atarak bekleyişini sürdüren grubu dağılmaları yönünde uyardı. Polis ekipleri, uyarıya rağmen binanın önünden ayrılmayan gruba müdahale etti. Daha sonra itfaiye ekipleri, binanın ana giriş kapısına kilitlenen zincirleri kesti.



Bunun ardından, kayyumlar Tahsin Kaplan, Metin İlhan ve Sezai Şengönül polis eşliğinde binaya girdi.



Karardan



İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Zaman gazetesinin bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik AŞ'ye kayyum atanmasına karar verdi.



Kararın, Feza Gazetecilik AŞ'nin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunduğu gerekçesiyle alındığı kaydedildi.



Şirkete kayyum atanması yönündeki yasal koşulların oluştuğu, kayyum atanacak şirketin büyüklüğü, şirket kapsamında işlendiği iddia edilen suçların kapsamı, suçların yoğunluğu değerlendirildiğinde yönetim organının kararlarını denetlemek üzere kayyum atanmasının yeterli görülmediği belirtilerek, "Devletin yapısına yönelik oluşturulan paralel bir örgüt yapılanmasıyla hükümeti yıkmaya, değiştirmeye, görevlerini yapmaya engel olmaya çalıştığı yönünde iddialar ve kuvvetli suç şüphesi oluşturacak deliller bulunan FETÖ/PDY'nin faaliyetlerine katılan, faaliyetlerini meşru göstermek ve örgütün propagandasını yapmak için faaliyetlerde bulunan şirkete sadece denetim yönünden kayyum atanmasının, bu suçların işlenmesine engel olamayacağı, ayrıca delillerin toplanması ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması yönünden de yetersiz kalacağı anlaşıldığından şirkete yönetim organının yetkilerinin tümü ile devredileceği kayyum atanmasının zorunlu olduğu anlaşılmaktadır" denildi.



Kararda, Feza Gazetecilik AŞ'ye, avukatlar Tahsin Kaplan ve Metin İlhan ile Sezai Şengönül'ün yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere kayyum olarak atandığı belirtildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin