Yolsuzluk haberi yapan gazeteye polis baskını!

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yapan haber sitesi polis tarafından basıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk haberi yapan gazeteye polis baskını!

Karşı gazetesi, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yaptıkları gerekçesiyle polis baskınına maruz kaldıklarını açıkladı. Söz konusu haberin kaldırılmasını istediklerini belirten gazete yöneticileri, baskından fotoğrafları internet sitesinden yayınladı.



"POLİS DEVLETİNE KARŞI DİRENİYORUZ"



Karşı gazetesi, resmi internet sitesi üzerinden ‘Polis baskını altındayız’ şeklinde manşet attı. Baskının 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yaptıkları için gerçekleştiğini yazdı. Açıklamada "Hükümetin yargı ve savcılık kararına gerek görmeden 'polis gücü' kullanarak medyayı susturma döneminin ilk adımı www.karsigazete.com'un basılması oldu. Polis devletine karşı direniyoruz. Tüm medyayı ve meslek örgütlerini direnişimize destek olmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.



HABERİN KALDIRILMASINI İSTEDİLER



Ayrıca haberde "Karşı Gazete şuan polis baskını altında. Sabah saatlerinde karsigazete.com'un merkezine gelen polisler, 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonuyla ilgili bir haberin kaldırılmasını istediler. Haber kaldırılmayıncaya kadar gitmeyecekleri, aksi halde siteyi tamamen kapatacakları tehdidinde bulunan polis ekibi, hiçbir mahkeme ve savcılık kararı bulunmadan alenen sansür istedi" denildi.



YAYIN YÖNETMENİ DİREK'İN AÇIKLAMALARI



Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Direk, baskın yapan polislerin, "Hani bu tapeler montajdı?" haberinin siteden kaldırılmasını istediklerini, aksi taktirde sitenin kapanacağını söylediklerini belirtti. Baskını eleştiren Direk, "Biz alışkınız, bir sıkıntı yok. Hiçbir zaman çizgimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. 



Direk, "Saat 11.00 civarında geldiler. Direk arama emrini göstererek ‘arayacağız’ dediler. Suç teşkil eden bir durumumuz yok, çalışmamızı durdurdular, giriş çıkışımız yasakladılar. Hard diskleri kopyalamak için savcılıktan hard disk getirdiler" ifadelerini kullandı.



"POLİSLER TEHDİT ETTİ"



Direk, polislerin sitedeki bir haberle ilgili kendilerini tehdit ettiğini de sözlerine ekledi. Direk, "Şunu dediler bize; ‘aslında bizim arama emrimiz var. Biz buraya hard diskleri kopyalamaya geldik. Ama size şunu söylüyoruz; ‘hani bu tapeler montajdı’ haberimiz var. Eğer bu haberi silmezseniz siteniz kapanacak. Hani, bunu size söyleyelim’ şeklinde yaptılar. Biz de imtiyaz sahibini aradık konuştuk, şu an site duruyor ona daha sonra karar verilecek. Amaçları göz korkutmak, kötü bir şey yaşamadık ama şöyle bir olay için bile şu an içeride 15-20 tane polis vardır rahatlıkla. O bizi biraz şaşırttı" şeklinde konuştu.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Karşı gazetesindeki işlemlerin, mahkeme kararı doğrultusunda hukuka uygun yapıldığını bildirdi.



Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın kuruluşlarında "Karşı gazetesine mahkeme kararı olmadan polis baskını" şeklinde çıkan haberlerin, tamamen yalan olduğu ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi.



Açıklamada, "Adı geçen gazetede işlemler, mahkeme kararı doğrultusunda hukuka uygun olarak yapılmaktadır" denildi.



Karşı gazetesinin internet sitesinde yayın yasağı olan bazı haberlerin yer aldığı, polisin, "bu haberlerin yayınının durdurulmasın" yönelik mahkeme kararının tebliği amacıyla gazeteye gittiği öğrenildi. (Cihan - AA)



Yolsuzluk haberi yapan gazeteye polis baskını! Yolsuzluk haberi yapan gazeteye polis baskını! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin