Türkiye karşıtı vekil kanun teklifini Wikipedia'dan kopyaladı!

Fransa'daki Türkiye karşıtı vekilin sunduğu kanun teklifini Wikipedia'dan kopyaladığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye karşıtı vekil kanun teklifini Wikipedia'dan kopyaladı!

Fransa Ulusal Meclisi'nin Türkiye karşıtı milletvekili Valerie Boyer, Wikipedia sayfasından kopyaladığı bir kanun teklifini meclise sununca 'dalga' konusu oldu



1915 senesinde Osmanlılar tarafından Asurlulara yapıldığını iddia ettiği bir "soykırımın" Fransa tarafından resmen tanınması için 11 Mart tarihinde Ulusal meclise bir kanun teklifi veren Marsilya milletvekili Valeri Boyer'in, bu teklifi hazırlarken hiç araştırma yapmadan, internet ansiklopedisi Wikipedia sayfalarını "kopyala yapıştır" usulü ile kullanarak yaptığı ortaya çıktı.



Durum anlaşılır anlaşılmaz, milletvekilleri, senatörler ve sosyal medyanın alay konusu olan Marsilya milletvekili Valeri Boyer'e, başka kanun teklifleri hazırlayabilmesi Wikipedia sayfalarının linkleri gönderilmeye başlandı.



Türklere ve Türkiye'ye ırkçılık seviyesinde karşıtlığı ile tanınan UMP Marsilya milletvekili Valeri Boyer, Fransa ulusal Meclisi ve Senatosundan geçtikten sonra Fransa Anayasa Konseyi tarafından bozulan "Ermeni soykırım" inkarına ceza yasasının teklifini hazırlamıştı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin