Kanallara ceza yolda! RTÜK'ten Kılıçdaroğlu talimatı

RTÜK uzmanları, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun grup toplantılarındaki konuşmalarını ekrana gelen televizyonları mercek altına alacak.

Google Haberlere Abone ol
Kanallara ceza yolda! RTÜK'ten Kılıçdaroğlu talimatı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), uzmanlarına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın ses kaydını dinlettiği grup toplantısını ekrana getiren televizyonları izlemeleri ve konuyla ilgili rapor hazırlamaları emri verdi.



Önümüzdeki günlerde CNN Türk, Samanyolu Haber, Bugün TV, Bengütürk, MTV ile Halk TV için hazırlanan raporlar bu hafta Üst Kurul toplantısında görüşülerek kanallara ceza gündeme gelecek. 



CEZA VERİLECEK MADDELER BİLE BELİRLENDİ



RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı’nın, Üst Kurul uzmanlarına, grup toplantısını yayınlayan kanallarla ilgili rapor hazırlanması ve yayınlayanlar hakkında ‘müeyyide istemi’ yapılması talimatını verdi. Müeyyidelerin, ‘yayınlar hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz’ ve ‘yayınlar insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ şeklinde değerlendirilmesi uzmanlardan mail olarak talep edildi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin