KANAL D ANA HABERDE MEHMET ALİ BİRAND DÖNEMİ BAŞLIYOR

Kanal D Haber, yeni yayın döneminde M.Ali Birand’ın yönetiminde, yepyeni ve deneyimli bir ekip tarafından hazırlanacak. Kanal D Haber Merkezi Direktörlüğü’nü Ayşenur Arslan, Yayın Yönetmenliği’ni Deniz Arman ve Haber Müdürlüğü’nü Mustafa Aşçılar üstlendi.

Google Haberlere Abone ol
KANAL D ANA HABERDE MEHMET ALİ BİRAND DÖNEMİ BAŞLIYOR

Kanal D Haber’in görsel yönetmenliğini Talip Korkmaz, kurgu ve art danışmanlığını ise Nihat Özcan yapacak. Kanal D Ana Haber, jeneriğinden stüdyosuna, grafiklerinden içeriğine kadar her şeyi ile diğer haber programlarından farklı olacak. Haber vermekle yetinmeyecek, anlatacak, çok net bir dil kullanacak ve hayatın her kesimini ekrana taşıyacak. Politikadan sosyal gelişmelere, toplumun günlük yaşamından Hollywood haberlerine kadar, düzeyli bir bültenle karşınıza çıkacak.

ÜNLÜ GAZETECİLER


Hasan Cemal, Nur Batur, Murat Yetkin, Fikret Bila, Yalım Eralp, Metin Kayıhan gibi tanınmış gazeteci ve siyasetçilerle iç ve dış olayların perde arkası araştırılacak. Birand’ın uzmanlık alanı olan AB’deki pazarlıkların da ayrıntılarıyla yansıtılacağı bültenlerde, Metehan Demir Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri izleyecek.


SULU MAGAZİN YOK


Haber değeri taşıyan her şeyin bültenlerinde yer alacağını söyleyen Birand, ‘Magazin haberlerine de yer vereceğiz. Ancak magazini sulandırmadan ekranlara taşıyacağız. Avrupa Birliği ve siyasi haberlere gereken önemi göstereceğiz. Haber neredeyse orada olacağız’ dedi.


BİRAND, 35 YILDIR HABERİN İÇİNDE


Türkiye’nin en saygın habercilerinden biri olan Mehmet Ali Birand, 1941 yılında İstanbul’da doğdu. Evli ve bir çocuk babası olan Birand, kariyerine 1964’te Milliyet Gazetesi’nde başladı. 1972’de aynı gazetenin Avrupa editörü olan Birand, Brüksel bürosunu açtı. Ardından da 1984’te Milliyet Moskova bürosunu kurdu. Birand, 1985 yılında Türkiye’nin haber klasiği ‘32. Gün’e başladı. Mitterand, Chirac, Saddam Hüseyin, Gorbaçov, Yeltsin, Putin, Arafat, Kohl ve Thatcher gibi dünya liderleriyle yaptığı röportajlarla adından söz ettiren Birand, Türkiye’nin durumu ve politikası ile ilgili sekiz kitap yazdı. 35 yıllık kariyerinde TV programcısı ve yazar olarak ulusal ve uluslararası birçok ödül kazanan Birand, Fransa’nın ‘Chevalier de L’Ordre National de Merite’ unvanıyla da onurlandırıldı. Türkiye’nin yakın tarihine dair ‘Demir Kırat’ gibi birçok önemli belgesele imza atan Birand, çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.


İKİ GENÇ HABERCİ


Kanal D Haber’in yeniden yapılanma sürecinde sabah haberlerini Tuluhan Tekelioğlu, hafta sonu haberlerini ise genç haberci Deniz Arman sunacak. Tekelioğlu’nun sunduğu ‘Tuluhan’la Bu Sabah’, yepyeni ve farklı bir haber formatıyla hafta içi her gün 07.00-09.00 saatleri arasında canlı olarak gelecek. Deniz Arman ise, hafta sonu haberlerinde farklı bir üslup deneyecek. İzleyiciyi sıkmayacak türde haberlere yer verilecek bültende Arman, stüdyoda günün flaş gelişmesi üzerine konuk da ağırlayacak. Tekelioğlu ise, sabah haberlerinde, izleyicilerinin beklentilerini, kadın izleyicilerin günlük dertlerini öne çıkaran haberleri, araştırma dosyalarını, film ve dizi havadislerini, çocuk-eğitim, sağlık haberlerini ön plana çıkacak. HÜRRİYET






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin