Kanada Başbakanı Trudeau taciz suçlamasını reddeti!

'O gün kötü bir şey olduğunu hatırlamıyorum'

Google Haberlere Abone ol
Kanada Başbakanı Trudeau taciz suçlamasını reddeti!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 18 yıl önce bir müzik festivalinde bir kadın gazeteciye elle tacizde bulunduğu iddialarını reddetti. Trudeau, "O gün kötü bir şey yaşandığını hatırlamıyorum" dedi.



'Kanada Günü' nedeniyle ülkenin batısındaki Regina'da çelik ve alüminyum işçileri ile buluşan Kanada Başbakanı Trudeau'ya 18 yıl önceki bir müzik festivalinde bir kadın muhabiri  'elle taciz ettiği' yönündeki iddiaya karşı yanıtı soruldu.



Kendisini 'feminist' olarak niteleyen ve daha önce cinsel tacizler konusunda 'hiç tahammülü olmadığını' söyleyen Trudeau söz konusu etkinlikte kötü bir olay yaşandığını hatırlamadığını söyledi.



Trudeau "Creston'daki o günü iyi hatırlıyorum. Çığ Derneği'nin (Avalenche Foundation) çığda alınacak güvenlik önemlerini desteklemek için yaptığı bir etkinlikti. İyi bir gün geçirmiştim. O gün kötü bir şey yaşandığını hatırlamıyorum" dedi.



Elle taciz iddiası ilk kez 18 yıl önce ortaya çıkmıştı



Turdeau'ya yönelik suçlama ilk olarak 2000 yılında yerel gazete Creston Valley Advance'de yer almış, konu bir bloggerın geçen ay gazetenin söz konusu haberini Twitter'dan paylaşması ile yeniden tartışmaya başlamıştı.



İmzasız editöryal makalede o dönem 28 yaşında bir öğretmen olan Trudeau'nun Creston'daki Kokanee Zirvesi Festivali'nde gazetnin genç bir kadın muhabirini elle taciz ettiği öne sürülmüştü.



Her yıl yapılan festival, Çığ Derneği için para toplamayı hedefliyordu. Trudeau'nun erkek kardeşi Michel 19998'de bir çığ felaketinde hayatını kaybetmiş, Kanada Başbakanı'nın ailesi de bu konuda etkin bir rol oynamaya başlamıştı.



Yerel gazetede söz konusu elle taciz iddialarının ayrıntıları yer almamıştı. Ancak makalede kadın muhabirin kendisine 'açık şekilde saygısızlık' yapıldığını düşündüğü belirtilmiş ve Trudeau'nun bir gün sonra 'uygunsuz dokunma' nedeniyle kadından özür dilediği ileri sürülmüştü.



Trudeau'nun muhabire  "Bir ulusal gazetede çalıştığınızı bilseydim, ileri gitmezdim" dediği de iddialar arasında yer almıştı. Genç kadının adı açıklanmazken National Post'a göre şu anda gazetecilik mesleğini yapmıyor.



'Kısa bir an dokunmuş'



Gazetenin o dönemdeki sahibi Valerie Bourne, Kanada Televizyonu CBS'e açıklamasında muhabirin, yaşandığı öne sürülen olaydan sonra kendisiyle konuştuğunu belirterek "Rahatsız olmuştu. Hatırladığım kadarıyla cinsel saldırı olarak tanımlamayacağım bir olaydı. Muhabire kısa bir an dokunmuş" dedi.



Editoryal yazının büyük ihtimalle iddia sahibi muhabir tarafından yazıldığını da söyleyen Bourne " Yaşananlardan hoşlanmamıştı. Bununla nasıl baş edeceğini bilmiyordu çünkü Kanada toplumu tarafından tanınan bir kişiden bahsediyoruz" dedi.



'Kesinlikle uygunsuz bir davranıştı'



Gazetenin o dönemdeki editörü Brian Bell de genç kadının suçlamasına inandığını belirterek  "Muhabirin bir travma yaşadığını söyleyemem. Ama fiziksel temas ya da o an ne olduysa rahatsız ediciydi ve kesinlikle uygunsuz bir davranıştı" diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin