'Kalemi yavaşça cebine koy ve...' Bu sözler medyada kavga çıkarır!

Kemal Öztürk, bugünkü köşesinde Cemaat medyasına yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
'Kalemi yavaşça cebine koy ve...' Bu sözler medyada kavga çıkarır!

Anadolu Ajansı (AA)'nın eski genel müdürü Kemal Öztürk, Yeni Şafak'taki bugünkü köşesinde Cemaat medyasına yüklendi.



'Cemaat'in benzersiz gazetecilik faaliyetleri' başlıklı yazısında Öztürk, cemaatin AA aleyhine çalışmalar yaptığını iddia etti.



Taraf gazetesi ve muhalefet milletvekillerinin de cemaate bu konuda destek verdiğnini ileri süren Öztürk, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya "Elindeki o Montblanc kalemi yavaşça cebine koy ve sakın bir daha gazetecilik yaptığını kimseye söyleme" dedi.



İşte, Öztürk'ün Yeni Şafak'taki yazısı:



Cemaat'in benzersiz gazetecilik faaliyeti



Dün Cemaat'in “örnek gazetecilik” faaliyeti hakkındaki yazıma devam ediyorum. Cemaat Arapça yayınlarımız ve Haber Akademisi nedeniyle 2012 yılından itibaren sistematik olarak Anadolu Ajansı (AA) aleyhine çalışmalar yaptı. 2013 yılında ise Ekrem Dumanlı’nın işaret fişeği niteliğindeki yazısıyla Cemaat'in ilişkide olduğu tüm medyada aleyhte haberler zirveye çıktı.



Neredeyse hep aynı şeyleri tekrar tekrar yazdılar ama asıl kaynak Sayıştay uzmanları tarafından hazırlanan taslak metindeki bilgilerdi. Bunlar kaynağı açıklanmadan, önce Taraf Gazetesi’nde sonra Zaman ve diğer Cemaat gazetelerinde haber oluyordu. Haberlerdeki tüm yanlış bilgiler defalarca tekzip edildi, ancak hiçbir tekzip yayınlanmadı. 



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin