Kadroda hangi sürpriz isimler var? Merdan Yanardağ, yeni gazetesi ABC'yi Medyatava'ya anlattı!

Yurt'tan istifa eden Merdan Yanardağ, yönetim kadrosu ve yazarlar, yeni bir gazete çatısı altında toplandı! Yanardağ, yarın yayın hayatına başlayacak olan ABC'yle ilgili önemli bilgiler aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Kadroda hangi sürpriz isimler var? Merdan Yanardağ, yeni gazetesi ABC'yi Medyatava'ya anlattı!

Geçtiğimiz Ağustos ayında Yurt gazetesinden istifa eden gazetenin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olan Merdan Yanardağ ile yazı işleri, editoryal kadro ve tanınmış yazarlar, yeni kurulan internet gazetesi ABC çatısında toplandı.



Yayın hayatına 19 Ekim Pazartesi (yarın) başlayacak olan ABC, "abcgazetesi.com" adresinden yayın yapacak.



Kadroda hangi sürpriz isimler var? Merdan Yanardağ, yeni gazetesi ABC'yi Medyatava'ya anlattı!



Ayrıca ABC'ye, Yurt'tan istifa eden kemik kadro ve tanınmış yazarların yanında yeni isimler de eklenecek.



Medyatava duyurmuştu!



Yurt'tan istifa ettiği dönemde Medyatava'ya konuşan Yanardağ, Eylül ayı içerisinde yayın hayatına başlamasını planladığı yeni bir internet gazetesi kurmayı hedeflediğini açıklamıştı.



Yurt gazetesi kapanacak mı, Merdan Yanardağ'ın yeni projesi ne?



ABC Medya'nın kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, yeni gazetesini ve hayata geçirmeyi planladıkları projeleri Medyatava'ya anlattı.



İşte, Yanardağ'ın açıklamaları:



Neden ABC?



Gazeteciliğin ABC'sinden başlamak lâzım. Çünkü gazetecilik ülkede çok yozlaştı ve özellikle AKP iktidarı döneminde gerçeğe ve doğruya ulaşmanın bir aracı değil, bir manipülasyon ve karartma aracına dönüştü.  Biz hem ABC alfabenin başlangıcı, hem gazeteciliğin ABC'si, hem de yeni bir sözümüz var demek istiyoruz. Bu nedenle ABC... Yayın hayatımıza da yarın itibariyle başlıyoruz.



Kadroda Yurt'tan istifa edenlerin dışında yeni isimler de görecek miyiz?



Elbette. Gazeteci Can Ataklı katıldı aramıza örneğin. Tanınmış tarihçi Prof. Taner Timur yazacak. Yine eski kadrodan Ayşenur Arslan ve Haluk Şahin var. Ayrıca Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Paris Temsilcisi Cüneyt Ayral, Londra Temsilcisi İrfan Taşdemir, ve Ankara Temsilcisi Nahit Duru olacak. Bu isimler aynı zamanda köşe yazısı da yazacaklar. Yurt'tan ayrılan Yazı İşleri müdürleri ile politika, kültür-sanat, ekonomi ve spor editörlerinin tamamı ABC'de olacak.



Son görüşmemizde gazetenin Eylül ayı içerisinde yayına başlayacağını belirtmiştiniz. Neden gecikti?



Aşağı yukarı tam vaktinde oldu aslında. 15-20 gün kadar geciktik. Yani Eylül ayı içerisinde planlıyorduk ama tabii 1 Kasım'da da seçim olacağını beklemiyorduk. Yurt'tan ayrıldığımız tarihte seçim tarihi belli değildi çünkü.



Kaynak bulmakta zorlandınız mı?



Kaynağı tamamen kendi olanaklarımızla sağladık. Özel bir kaynak bulamadık.



Yenilikler olacak mı?



Haftalık bir pazar gazetesi çıkaracağız. Adı "ABC Postası", ya da "Türkiye Postası" olabilir.



Bu pazar bayilerde olacak mı?



Hayır. Bu hedeflerimizden biri.



İçeriği nasıl olacak peki?



1 haftadan süzdüğümüz yorum ve analizlerden oluşan veya sırf o gün için yazılmış yazılardan, haber analizlerinden oluşan bir pazar gazetesi olacak. Batı'da bunun örnekleri var. Gazete boyutlarında çıkaracağız. Guardian veya New York Times'ın haftasonu mizanpajlarına benzer bir mizanpajı olacak.



Kaç sayfadan oluşacak?



30-32 sayfalık bir haftasonu gazetesi olmasını planlıyoruz. 



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin