'Kadının istemediği en ufak bir temasın tacize girdiğinden haberi bile yok!'

Hürriyet Magazin Konseyi, haftanın öne çıkan olaylarını değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Kadının istemediği en ufak bir temasın tacize girdiğinden haberi bile yok!'

Kelebek yazarları Ömür Gedik, Cengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



Tacize uğrayan kadınlar artık sesini yükseltecek



Talat Bulut ve taciz skandalında şu iki konuyu tartışalım: İlki; Talat Bulut’un “Her kostümcüyü öperim”, “Adı Google’da çıkacak, kim evlenir artık onunla” şeklindeki tuhaf konuşmaları... İkincisi de, bu taciz olayı setlerde yaşanan benzer olayların ortaya dökülmesine neden olur mu?



Cengiz Semercioğlu: Talat Bulut’la iki gün üst üste canlı yayında bu meseleyi tartıştım. Bütün eleştirilerimi yüzüne söylediğim için burada da rahatlıkla konuşabilirim. Talat Bulut setteki kadın çalışanlara sarılmayı, yanağından öpmeyi taciz olarak görmüyor.

Bırakın yanaktan, dudaktan öpmeyi; kadının istemediği en ufak bir temasın tacize girdiğinden haberi bile yok! “Benim de 20 yaşımda kızım var” diyor. Canlı yayında “Senin kızını 62 yaşında bir adam öpüp dursa ne yaparsın?” diye sordum, yanıt veremedi. Bu olay çok önemli, eski defterlerin açılmasına yol açmaz ama en azından bundan sonra erkek oyuncuların biraz daha kendilerine çekidüzen vermesine neden olur. İki kez düşünecekler. Bugüne kadar setlerde yaşanan böyle olayları çok duyduk ama hep üzeri örtüldü. Tacize uğrayan kadınlar da ünlü münlü demeden sesini yükseltecekler bundan sonra. Çünkü arkalarında çok büyük bir kamuoyu desteği olduğunu gördüler.



Onur Baştürk: Talat Bulut’un kendini savunma açıklamaları çok acıklıydı. Ya kurduğu cümlelerin absürtlüğünün farkında değil ya da gerçekten buna inanıyor, böyle yaşıyor. Bu olayın, setlerde yaşanmış diğer taciz vakalarının ortaya çıkmasını tetikleyeceğini düşünmüyorum maalesef. Çünkü setler kapalı kutu. Herkes birilerinden korkuyor. Cesaret edecek olan pek az kişi vardır.



Ömür Gedik: Talat Bulut katıldığı canlı yayında bir ara kendisinin de sonradan “neden böyle konuştum” diyeceği cümleler sarf etmiş. Benim tanıdığım, bildiğim Talat Bulut böyle konuşan biri değil. Kendisi kibar, efendi, eğlenceli, nüktedan ve aynı zamanda sosyal konulara duyarlı bir oyuncu. Bu tip haberlerle anılması beni şaşırttı ve üzdü açıkçası. Davanın sonucu açıklanmadan bu iddiaları konuşmak da çok doğru gelmiyor açıkçası. Bu olayın Amerika’daki gibi yeni taciz açıklamalarını patlatacağını ben pek sanmıyorum. Ama yapımcı ve oyuncuların daha dikkatli ve temkinli davranmasını sağlayabilir.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin