Kadın gazetecilerden 'tecavüzü meşrulaştıran' önergeye sert tepki: Utanın!

Türkiye'nin tanınmış kadın köşe yazarları ve gazetecileri, sosyal medyayı ayağa kaldıran çocukları tecavüzcüleriyle evlendirerek aklayacak yasa teklifine ateş püskürdü.

Google Haberlere Abone ol
Kadın gazetecilerden 'tecavüzü meşrulaştıran' önergeye sert tepki: Utanın!

AKP, çocukları tecavüzcüleriyle evlendirerek aklayacak yasa teklifini Meclis’e sundu. Tecavüzü ve cinsel istismarı aklayan önergenin oylaması, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.



16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün geri bırakılmasına hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesini Meclis’e yasa teklifi olarak sunuldu.



Yasa teklifi mecliste oylanırsa cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda Ceza Muhakemesi Kanununun 213. maddesine bakılmaksızın hükmün açıklanması geri bırakılacak. Önerge kabul edilirse yaklaşık 4 bin istismar suçlusunun tahliye olacağı tahmin ediliyor.



Sosyal medyada büyük tepki toplayan tüyler ürperten yasa teklifine kadın gazeteciler de sert tepki gösterdi.



İşte, kadın gazetecilerin sosyal medyadan paylaştığı o mesajlardan bazıları:



Ayşe Arman - Hürriyet gazetesi yazarı



"Bakar mısınız şu rezilliğe!!!! Gerçekten artık pes! İğrençlik, ilkellik. Olacak şey değil! Ama oldu Pislik bir önerge meclisten geçti. Önerge şu: “Cinsel istismara uğrayan mağdur, tecavüzcüsüyle evlendirilsin!!!!! Çüşünüz demek istiyorum. Lanet olsun demek istiyorum. Allah sizi bildiği gibi yapsın demek istiyorum!!!! Hangi insan hakkına sığar bu????? Neden yapıyorsunuz böyle bir şeyi???? Kadınları, insandan saymadığınız için mi? Tecavüzcüyü koruduğunuz için mi? Kadınları, ikinci sınıf saydığınız için mi? Bu, tecavüzcüye verelin bir hak… Tecavüze uğrayanı aşağılayan bir hak!!!! Yazıklar olsun!!!! Tecavüz hiçbir şart altında meşrulaştırılamaz. Bu düzenleme doğru değil. Derhal iptal edilsin. Bu kadar büyük bir hakareti asla kabul etmiyoruz...."



Nevşin Mengü - CNN Türk Ana Haber Sunucusu



"Kadınların tecavüzcüsüyle evlendirilmesini öneren tasarı ilk kez üç gün önce Emine Erdoğan'ın da katıldığı Kadın Kongresinde dile getirildi. Birinin bir yakınının çocuk istismarı durumu var herhalde, aklanmaya çalışılıyor. Yasaya rağmen cinayet de işleniyor. Katilleri de salın gitsin o zaman!!!"



Balçiçek İlter - Habertürk TV/Karşıt Görüş programı sunucusu



"Bu yanlıştan acilen dönülmeli!!!! Olacak iş değil, kabul edilemez!! Ahlaksızlığı evlenme kılıfına sokmak mı aile anlayışı? Sapıkların zihniyetine ortak olmayın önergeyi geri çekin"



Ceyda Karan - Cumhuriyet gazetesi yazarı



"Bir kültür/medeniyet düşünün evindeki/kapısındaki kedi/köpeğe bile sahip çıkar. Bir başkasını düşünün çoluk çocuğunu tecavüzcüsüne sunabilen. Peki ya üstü örtülüvermiş skandalların mağduru olan erkek çocukları..."



Ayşe Özyılmazel - Sabah gazetesi yazarı



"Sonumuz belli; "Böyle bi'şey nasıl olur?" diye diye delire delire yok olacağız."



Melis Alphan - Hürriyet gazetesi yazarı



"Artık hiçbi şeye şaşırmıyorum. Çocukları tecavüzcüleriyle evlendirirler, okulları kız-erkek ayırırlar, kadınları eve tıkarlar. Şaşırmıyorum"



Rahşan Gülşan - Sözcü gazetesi yazarı



"Ne yani, gece uyumayıp "Ya biz uyurken tecavüzcüleri kollayıp, tecavüzcüden koca çıkaran yasa geçirecekler" diye nöbet mi tutacağız artık? Belki artık çok az konuda uzlaşabiliyoruz ama eminim birçok aile yavrusunu tecavüzcüsü ile evlendirmemek konusunda uzlaşabilir! Yapmayın! Ülkenin saçımızı başımızı yolduran onlarca derdi var be! Dört bin tecavüzcüyü hapisten çıkarıp, kurbanlarını onlara eş(!) yapmak çok mu acil? Yapmayın, minicik bebekleri, kadınları, bu ülkenin eşit vatandaşlarını tecavüzcülerin oyuncağı yapmayın! Günahtır bu ülkeye be! Yazıktır! Hah şunu da unutmayın bu hepimizin meselesi! Sadece kentinize uzak, ağa dizilerinde gördüğünüz kentlerin değil! Herkes tavrını koymalı! Tecavüz, hele de reşit olmayana tecavüz amasız, iyi hal indirimsiz, mahkemede takım elbise giyse bile SUÇTUR!"



Ece Temelkuran - Gazeteci/Yazar



"4000 tecavüzcü serbest kalsın" diyen bakan, çocuklara tecavüz edip evlenen erkekler, Meclis'te buna evet diyenler! Utanın! Utanın! Utanın! Çocuklarımıza tecavüz edilip tecavüzcüsüyle evlendirilmesin demek zorundayız. Evet böyle iğrenç cümleleri kurmak zorundayız."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin