KADDAFİ'NİN OĞLU CÜNEYT ÖZDEMİR'E NELER AÇIKLADI?

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, isyan hareketi sonrasında ilk özel röportajını CNN Türk televizyonuna verdi. "Libya'yı Türklere veya İtalyanlara bırakmayacağız" açıklamasıyla tepki çeken oğul Kaddafi, tartışılan sözlerine de açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol
KADDAFİ'NİN OĞLU CÜNEYT ÖZDEMİR'E NELER AÇIKLADI?

Başkent Trablus'ta Cüneyt Özdemir'e konuşan oğul Kaddafi, daha önce söylediği "Libya'yı Türklere ve İtalyanlara bırakmayacağız" ifadesi için bunun ülkesinde kullanılan bir atasözü olduğunu ve gerek Türkler gerekse de İtalyanlarla ilgisi olmadığını söyledi.


Kaddafi verdiği yanıtta, "Libya’da eski bir deyiş bu. iki yüz yıl önce Türklerle savaştık seksen yıl önce de İtalyanlarla savaştık. Libya'da çok eski bir deyiştir bu. Libya'yı Türklere İtalyanlara bırakmamak.. Atasözü gibi bir şey. Türkiye ya da İtalya ile doğrudan alakası yok. Tamamen geçmişle tarihle ilgili" dedi.


"KONTROL BİZDE"


Ülkedeki mevcut durumu değerlendiren oğul Kaddafi, birkaç şehir hariç kontrolün kendilerinde olduğunu belirtti.


"Libya nüfusunun yarısının yaşadığı başkent Trablus kontrolümüz altında. Ülkenin güneyi ve orta kısmı bizim kontrolümüzde.. Ancak ülkenin batı bölgesinde iki şehirde sorun var. Zaviye kenti ve Misrata" diyen Seyfülislam Kaddafi, "Sayıları az ama silahlarla savaş açmış durumdalar. Biz hükümet olarak kendi halkımızla savaşmıyoruz, bu gruplarla savaşıyoruz" ifadesini kullandı.


Seyfülislam Kaddafi, "Sorunlu bölgede 2 milyon kişi yaşıyor. Teröristlerin sayısı ise 200-300 kadar" diye konuştu.


Oğul Kaddafi, "200 tane silahlı teröristin 2 milyon insanı kontrol edebilmesi mümkün?" sorusuna ise, "Bana inanmıyorsanız oralara kendiniz gidin, arabanıza binip gidin. Bunlar silahlı, halk ise silahsız" diye cevap verdi.


"MİKİ FARE BENZETMESİ"
Seyfülislam, isyancıların bir şehri ele geçirdikten sonra buraları kendi devleti gibi ilan ettiğini savunarak, bu oluşumları oyuncak devlet olarak nitelendirdi ve 'Miki Fare devleti' benzetmesi de yaptı.


Seyfülislam, baba Kaddafi'nin işlerin kötü gitmesi durumunda kendisinin petrol rafinerilerini bombalatacağına yönelik iddiaları da yalanlayarak, "Petrolü asla yok etmeyiz. O halka aittir. Biz kendi halkımızı öldürmeyiz. Onlar bizim halkımız. Böylesi karanlık bir dönemde halkımızı asla yalnız bırakmayız. Asla" dedi.


Oğul Kaddafi, bundan sonra ne olacağı ve Muammer Kaddafi'nin görevi bırakıp bırakmayacağıyla ilgili bir soruya ise; A,B ve C planları olduğunu ve bunların hepsinin de Libya'da kalıp, Libya'da ölmek olduğunu söyledi.


VİDEOLAR İÇİN:


http://webtv.hurriyet.com.tr/2/14150/0/1/seyfulislam-kaddafi-cnnturk-e-konustu.aspx


http://webtv.hurriyet.com.tr/2/14149/0/1/seyfulislam-kaddafi-cnnturk-e-konustu.aspx


hurriyet.com.tr / DIŞ HABERLER

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin