Kaçırılan gazeteci konuştu: O haber PKK'yı rahatsız etti

PKK tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Ali Adiyaman, çocukları PKK tarafından kaçırılan aileleri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılan gazeteci konuştu: O haber PKK'yı rahatsız etti

Diyarbakır'da, akrabalarını ziyareti sırasında yaklaşık 5 gün önce PKK tarafından kaçırılan ve dün serbest bırakılan İlke Haber Ajansı Diyarbakır muhabiri Ali Adiyaman, çocukları PKK tarafından kaçırılan aileleri eylem yaptıkları yerde ziyaret etti.



Lice ilçesi Kıyı köyündeki nişanlısını ziyaret ettikten sonra annesi, babası ve kız kardeşiyle birlikte Silvan ilçesine bağlı Dağlıca köyüne yakınlarını ziyarete giden Ali Adiyaman, 5 gün önce bir grup PKK’lı tarafından kaçırılmıştı. Kendisinden haber alınamayan Adiyaman, dün saat 14.00'da Hazro ilçesinde serbest bırakıldı. İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman, ailesi ile birlikte Şeyh Sait Meydan’ında eylem yapan anneleri ziyaret etti. Çadırda oturma eylemi yapan anneler, Adiyaman’a sarılıp ağladı. Eylem yapan anneler PKK tarafından kaçırılan gazeteciye çocuklarının fotoğraflarını göstererek, evlatlarını görüp görmediklerini sordu.



Adiyaman, Silvan’ın Dağlıca köyünde PKK’lılar tarafından alıkonulduğunu söyleyerek, "Nişanlımı ziyaret ettim. Kendi evimize doğru geldiğimiz zaman alındım. Babam ve annem daha önce BDP’ye oy vermedikleri için 3-4 defa darp edilip köyden kovuldular. Evimize gidip eşyalarımızı kontrol etmek için bakacaktık. Evimize yetiştiğimiz zaman 10 dakika geçmeden PKK’lı bir grup geldi. 4 veya 5 kişiydiler. 2 kişi bana doğru yaklaştı. Sen bizim aleyhimize haber yapıyorsun seni götüreceğiz dediler. Annem ve babam engel olunca beni almaya gelen 2 kişi karşı tepede konuştuktan sonra serbest bırakacağız dediler. Lice kırsalında kampa götürdüler. İfademi aldıkları zaman siz İlke Haber Ajansı olarak bize karşı yapmış olduğunuz haberlerden dolayı özellikle çocukları için eylem yapan annelerin haberlerini yaptığınız için rahatsız olduk. Bir daha muhabirlik yapmayacağımı söylediler, tehdit ettiler. Basın kartımı aldılar. İlke Haber Ajansı olarak bizim aleyhimize haber yaptığın için seni alıkoyduk dediler. Ben şöyle dedim, siz ne yaparsanız yapın doğru haberleri ve gördüğümüz olayları yazmaktayız.  Yapacak bir şeyleri olmadığı için 5 gün sonra serbest bıraktılar" dedi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin