Kaçtığı iddia edilen Nuh Gönültaş'la ilgili yeni gelişme!

Bugün Gazetesi Yazarı Nuh Gönültaş, yurt dışından döndü, ifade verdi, serbest kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Kaçtığı iddia edilen Nuh Gönültaş'la ilgili yeni gelişme!

İstanbul merkezli 'paralel yapı' operasyonu kapsamında şüpheliler arasında bulunan gazeteci Nuh Gönültaş, savcıya ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.  



Operasyondan bir gün önce yurt dışına çıktığı tespit edilen Gönültaş, sabah saatlerinde avukatıyla geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, savcı Hasan Yılmaz'a ifade verdi. Gönültaş, savcılıktaki işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı. 



Gönültaş, çıkışta adliye önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçmadığını, hakkında bir gözaltı veya yakalama kararı bulunmadığını, yurt dışı yasağının olmadığını söyledi.



İş adamı arkadaşının daveti üzerine Moskova'ya gittiğini ifade eden Gönültaş, "Biz dün gelelim dedik ama savcı bey bugün için randevu verdi. Aslında acelesi olan bir iş de değildi. Bu dava dosyası çok boş bir dosya. Arkadaşlara burada zulm edilmektedir. Boş bir dosyayla zulm edilmektedir hukuksuz bir şekilde. Kurgu bir davadır bu. Bunun kurgu olduğu çok net... Ama yine de hakimlerin, savcıların kendi vicdanlarıyla her türlü baskıya rağmen karar verebileceğini düşünüyoruz."  (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin