İZLEYİCİLER DE DİZİLERİ RTÜK'E ŞİKAYET ETTİ

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’dan sonra RTÜK de ‘Aşk-ı Memnu’ya ayar verdi: İzleyiciler, diziyi aile yapısına ve ahlaka aykırı buldu. ‘Kurtlar’ın şiddeti kızdırdı

Google Haberlere Abone ol
İZLEYİCİLER DE DİZİLERİ RTÜK'E ŞİKAYET ETTİ

Aşk-ı Memnu polemiği büyüyor... Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Kültür Bakanı olarak RTÜK’ü uyarıyorum. Yerli dizilerde katiyen şiddet ve cinsellik kışkırtması olmamalı. ‘Aşk-ı Memnu’nun yılan hikâyesine dönmesinden şikâyetçiyim. Kurtlar Vadisi’ndeki şiddet sahnelerinden rahatsızım. İlgili Bakan arkadaşıma da söyledim. Çocuklar izliyor, saati 23.00’ten sonraya alınmalı’’ sözlerinden sonra RTÜK de izleyici görüşlerini bildirdi.
Kuruma 2009 yılında en çok şikâyet yerli dizilerden geldi. Aşk-ı Memnu ilk sırada yer alırken, bu diziyi ‘Kurtlar Vadisi-Pusu’ ve ‘Tek Türkiye’ izledi. İzleyiciler en çok “çocukların ve gençlerin korunması’’ ile “Türk aile yapısı ve ahlaka aykırılık’’ gerekçesiyle şikâyette bulundu.

İzdivaç ‘topal’ladı YEMEĞE ŞİKÂYET VAR
Kuşak programları hakkında kaydedilen 4 bin 333 bildirimin yarısına yakını “Zuhal Topal’la İzdivaç’’ adlı programına geldi. Bunu yüzde 13’le ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ ve yüzde 8’le ‘’Esra Erol’la İzdivaç’’ adlı kuşak programları izledi. RTÜK’ün verilerine göre, seyirci yarışmalardan da  rahatsız. Bu konuda en fazla şikâyet ‘Yemekteyiz’e geldi. Bu yarışmayı ‘Bir Şarkısın Sen’ ve ‘Mehmet Ali Erbil’le 50 Sarışın’ takip etti. 


(Akşam)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin