'İyi gazeteci iyi gazeteci kalır'

Gazeteci Ragıp Duran, meclisin gazeteci milletvekili adaylarını yazdı...

Google Haberlere Abone ol
'İyi gazeteci iyi gazeteci kalır'

Deneyimli gazeteci Ragıp Duran, gazetecilerin 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için siyasi partilerden milletvekili adaylığı başvurusunda bulunmasını değerlendirdi.



Duran, birdirbir.org'ta kaleme aldığı yazısında; "Batı’da, benim izleyebildiğim kadarıyla, gazeteciler bizdeki kadar milletvekilliğine heveslenmiyor" dedi ve gazetecilikle siyasetin benzer meslekler olduğunu, ancak yine de bu alanının farklılıklarının benzerliklerinden daha önemli olduğunu vurguladı.



İşte, Duran'ın o yazısı:



7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için milletvekili aday listelerine baktığımızda, hem iktidar hem de muhalefet partileri listelerinde çok sayıda gazeteciye rastlıyoruz. Aday adayları listesinde de yine çok sayıda tanıdık tanımadık, yerel ya da ulusal medyada çalışan gazeteci vardı.



Batı’da, benim izleyebildiğim kadarıyla, gazeteciler bizdeki kadar milletvekilliğine heveslenmiyor. Hele muhabir, köşe yazarı, editör, televizyon sunucusu konumundaki gazetecilerin bu alanı terkedip parlamentoya girmesi pek yaygın bir transfer değil. Yine de bazı dev medya holding patronlarının Batı Avrupa’da milletvekili ya da senatör sıfatını taşıdığını biliyoruz.



Zaten bizde de, özellikle CHP’nin tek parti döneminde bazı gazete patronları, ki aynı zamanda başyazardılar, Atatürk’ün ya da İnönü’nün cesaretlendirmesiyle (emriyle?) saylav, mebus ya da vekil oluyordu.



Gazetecilikle siyaset benzer faaliyetler. Yine de bu iki alanın farklılıkları benzerliklerinden daha önemli.



Bir kere, yapısal olarak gazetecilik bir meslek, milletvekilliği ise bir makam. Birisi kalıcı, diğeri geçici. Bu ayrım son derece tayin edici. Çünkü bu fark, iki alanın çalışma koşullarını, sorumluluklarını, iktidarla ilişkilerini belirliyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin