İtalya'da ödül aldı! Yavuz Baydar'dan 'Caravella' değerlendirmesi: Rahatsız, huzursuz ve endişeliyim

Akdeniz Gazeteciler Birliği tarafından ödüle layık görülen Yavuz Baydar, Medyatava'ya konuştu!

Google Haberlere Abone ol
İtalya'da ödül aldı! Yavuz Baydar'dan 'Caravella' değerlendirmesi: Rahatsız, huzursuz ve endişeliyim

Bugün ve Today's Zaman gazetelerinin yazarı, P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu kurucu üyesi Yavuz Baydar, Akdeniz Gazeteciler Birliği tarafından 'Caravella Özel Ödülü'ne layık görüldü.



Yavuz Baydar, ödülünü, Cumartesi gecesi İtalya'nın Otranto kentinde düzenlenen bir törenle aldı.



Baydar, 'Caravella Özel Ödülü'ne layık görülmesini Medyatava'ya değerlendirdi. 



Şahsen mutlu olduğunu ancak gazeteciler üzerindeki baskılar nedeniyle endişeli, rahatsız ve kaygılı olduğunu belirten Baydar, Medyatava'ya şu açıklamayı yaptı:



"Şahsen mutluyum. Ödülü 'siyasi tartışmaları canlı tutan tutkulu yaklaşımım ve bölgesel sorunlara çok yönlü bakışım' nedeniyle almış olmaktan ötürü de sevinçliyim. Ama ülkemizdeki gazeteciliğin üzerinde her geçen gün biraz daha artan baskıları, cendereyi düşündükçe de, aynı ölçüde rahatsız, huzursuz ve endişeliyim. 



Otranto'da birkaç kez vurguladığım gibi, medyanın haber veremez hale getirilmesi, bir tür felç halidir ve bu aslında demokrasideki hastalığın kangrene dönüşmesine yol açar. Bugün ne Ege'deki insani felaketleri, ne Cizre'de ne de başka yerlerdeki acıların insani boyutlarını verebilen bir 'anaakım' medya var. Bakın, orada sadece 'tepeden' bir terör söylemi göreceksiniz. İnsani boyutu izlemekten uzaklaşmış, korkutulmuş, facıaları ideollojik takıntılar nedeniyle görmeyen bir medya, mesleğin batışını hazırlayan bir medyadır, işlevi bitmek üzeredir. 



Koza İpek grubuna baskın, ardından Cumhuriyet'e internet sansürü, bugün Nokta dergisinin toplatılması, hakaret davalarında patlama, kovmalar, medyanın içini boşaltmalar, patron güdümlü otosansür, vs. Bunları her gün yaşayacağız. Cumhuriyet'te Can Dündar'ın yazıp durduğu gibi, eğer beraberce, meşrebe bakmadan bir mesleki ortak duruş ve savunma gerçekleştiremezsek, geriye bir şey kalmayacak. Sıra herkese gelecek, başta Doğan Grubu olmak üzere, bunu herkes bilsin. Bu eziyette istisna yoktur."





Burcu KILIÇARSLAN / Medyatava



burcu.kilicarslan@medyatava.com 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin