İşte Türkiye’nin en dijital belediyeleri ve belediye başkanları!

Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
İşte Türkiye’nin en dijital belediyeleri ve belediye başkanları!

Türkiye'nin 81 il belediyesi ve başkanı ile İstanbul'un 39 belediyesi ve belediye başkanı 68 kategoride detaylı dijital ve sosyal medya performans analizinden geçirildi. Dijital varlıklar dünyada ilk kez reytinglendi. Her 3 ayda bir güncellenecek bağımsız reytingler ile dijital dönüşümü izlemek mümkün. Peki hangi belediye başkanı dijital varlıkları en iyi kullanıyor?



Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi’ne göre, 2015 yılında dijital varlıkları en iyi kullanan il belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olurken, il belediye başkanları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ilk sırayı aldı. İstanbul ilçe belediyelerinde ise Beşiktaş Belediyesi, ilçe belediye başkanları arasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sıralamanın en üstünde.

 



Dijital varlıkları en doğru kullanan il belediyesi: Kocaeli



Türkiye’nin 81 ilinin belediye başkanlarının 2015 dijital varlık performanslarına göre,dijital varlıkları en iyi kullanan il belediyesi 76,5 puan ve A-- reytingiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Sıralamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 76 puan, Rize Belediyesi 75 puan, Adana Büyükşehir Belediyesi 74,5 puan ile BBB+++ reytingi ile takip ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise, 74 puan ve BBB+ reytingiyle beşinci sırada yer alıyor.





Ayrıca 6 sosyal ağ kategorisinde en iyi 5’in açıklandığı Dijital Kent 2015 sonuçlarına göreTwitter’da en iyi Antalya Büyükşehir Belediyesi; Facebook, Instagram ve YouTube’da Adana Büyükşehir Belediyesi; Google+’da ise Çorum Belediyesi en iyi kullanan belediyeler olarak belirlendirler.





Dijital varlıkları en doğru kullanan il belediye başkanı Menderes Türel



İllerin belediye başkanları da, Dijital Kent 2015 çerçevesinde puanlanarak reytinglendi. Buna göre, 2015’de dijital varlıkları en iyi kullanan il belediye başkanı 79,25 puan ve A- reyting ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 78 puan ve A—reytingi ile ikinci, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 75 puan ve BBB++ reytingiyle üçüncü olurken; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz 66,5 puan ve BB+ reytingle takip etti.





Twitter’da Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Facebook’da ve YouTube’da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Instagram’da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Google+’da Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, internet sitesinde ise Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu 2015 yılında en iyi etkileşim ve yayın performansı göstererek kullanan il belediye başkanları oldular.





İstanbul ilçe belediyelerinde Beşiktaş



İstanbul’un 39 ilçesinin belediyeleri de, Dijital Varlık 2015 kapsamında incelendi. 2015 yılında İstanbul ilçe belediyeleri arasında dijital varlıkları en doğru kullanan belediye 77 puan ve A—reytingiyle Beşiktaş Belediyesi oldu. 73,5 puan alan Pendik Belediyesi ve 72,5 puanı olan Çekmeköy Belediyesi BBB+ reytingiyle takip ederken, 71,5 puan alan Ataşehir Belediyesi ile 71 puan alan Beylikdüzü Belediyesi BBB- reytingiyle il 5’e giren diğer ilçe belediyeleri oldu.





Beşiktaş Belediyesi Twitter’da, Beylikdüzü Belediyesi Facebook’ta, Ataşehir Belediyesi Instagram’da Eyüp Belediyesi Google+’da İstanbul ilçe belediyeleri arasında en iyi dijital varlık performansını sergilediler.



İstanbul ilçe belediye başkanlarında Ali Kılıç



İstanbul’un ilçe belediye başkanları arasında dijital varlıkları en doğru yönetenise, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç. 73,5 puan ve BBB+ reyting alan Kılıç’ı 66 puan alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 65 puan alan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen BB+ reytingiyle takip ediyor. 63 puan alan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 62,5 puan alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü izliyor.





Twitter’da Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Facebook’ta ve Instagram’da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, YouTube’da Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Google+’da Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin olurken,internet sitesini en doğru kullanan isim olarak ise Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydındikkat çekiyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin