İşte, TÜBİTAK'ın toplattığı o kitabın tam metni!

Toplatılan 'Gökkuşağının Tüm Renkleri' adlı kitapta ne yazıyordu?

Google Haberlere Abone ol
İşte, TÜBİTAK'ın toplattığı o kitabın tam metni!

TÜBİTAK "yerlilik ve kültürel uyum" olarak açıklanan iki kritere uymadığı takdirde uygun görülmeyen kitapları imha etmek üzere “Gökkuşağının Tüm Renkleri”ni toplattı. Din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımcılığına dair pozitif mesajlar barındıran kitabın metni bir sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı.



Kitabın tam metni şöyle:



"Gökkuşağında birçok renk vardır ve her bir renk diğerinden farklıdır. Her renk tek başına da eşsiz ve özeldir, ama yan yana geldiklerinde en güzel, harika bir manzarayı, yani bir gökkuşağını oluştururlar. Tıpkı gökkuşağındaki renkler gibi insanların her biri de eşsizdir. Dünyanın her yerinden insanlar bir araya geldiğinde, gökkuşağı kadar sevimli bir manzara oluştururlar.



İnsanlar her ne kadar dıştan farklı görünseler de içlerinde hep aynıdırlar. Derilerimizin çok farklı renkleri ve tonları vardır. Bazılarımızın derisi koyu bazılarımızınsa açıktır. Bazı deriler güneşte güzelce bronzlaşır, bazılarındaysa güneş yanıkları olur. Fakat derilerimiz ne kadar farklı görünürse görünsün, açık ya da koyu, hepimizin ten rengi güzeldir.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler TÜBİTAK toplatma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin