İşte, sosyal medyada yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu yorumları

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, partisinin kendisinden sonraki Genel Başkan ve Başbakan adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
İşte, sosyal medyada yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu yorumları

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Tayyip Erdoğan’ın yerine AKP Genel Başkan adayı olarak açıklandı. AKP 1. Olağanüstü Kongresi 27 Ağustos’ta düzenlenecek. Kararı açıklayan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nı devraldıktan sonra, AKP kongresinde resmen genel başkan seçilecek olan Davutoğlu'nu, 62. hükümeti kurmak üzere Başbakan olarak görevlendirecek.



AK Parti Genel Başkan adaylığı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan mevcut Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.



Konuşmasında oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Davutoğlu şunları ifade etti:



“Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı veya fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır. Bu devlet ve demokrasi restorasyon hareketi içinde tabi ki AK Parti’nin kurumsallaşması yönünde de istişare temelinde yepyeni bir dönem yaşanacaktır.”



Davutoğlu, “Yenilenme ihtiyacı da bir zarurettir ve bizler için her zaman, faniler için yenilenme kaçınılmazdır, baki olan ise Rabbimiz ve davamızdır” ifadelerini de kullandı.



Sosyal medyada ise Davutoğlu'nun başbakan seçilmesiyle ilgili şu yorumlar yapıldı:



Şahin Mengü @sahinmengu 

Davutoğlu kimse bizim bir şeyimizi test etmesin demiş. Ne lüzumu var o kadar çok test edildin ki



Fatih Tezcan @fatihtezcan 

Ahmet Davutoğlu Ortadoğu'da İSTENMEYEN ADAM'mış! Doğrudur! IŞİD, Esed, Sisi ve İsrail tarafından istenmiyor! Ve evet, ADAM gibi ADAM'dır ! :)



Arzu Erdoğral @ArzuErdogral 



Yeni Başbakan madem açıklandı; ilk talebimizi söyleyelim kendisine. Gazze'de direnişin silahsızlandırılması ve buna aracılık düşünülemez



Prof. Dr. Haluk Savaş @drhaluksavas  ·

"1000 yıl sürecek"cilere "kıyamete kadar sürecek"ciler mi katılmış? Nasıldı: "hayırlısı be gülüm!" Hadi bakalım...



Fadime Özkan @fadimeozkan 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun işi kolay değil. Ama her zorluğun farkında ve altından kalkanilecek donanıma sahip. Allah kolaylaştırsın.



Mehmet Tez @mehmettez 

Bosna'dan Myanmar'a dünyaya huzur ve barış getiren bu ikili eminim Türkiye'de de aynısnı getirecek.



İsmail Karaosmanoğlu @ikaraosmanoglu 

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının en önemli cümlesi : "Ak Parti'nin öncüsü, lideri Tayyip Erdoğan'dır" Boşuna sevmiyoruz "Hoca"yı :)))



Cemile Bayraktar @jamilabayraktar  

Davutoglu'nun aldigi dua:Oğlunla ordu, kızınla oba olasın. Koç koç oğlanların ardına düşe, dünyalar ayaklarına gele, herkes sana akıl danışa



Ezgi Basaran @ezgibasaran

Kıyamete kadar?! Uuuu!



Cengiz Hortoğlu @CengizHrtgl  

Davutoğlu konuşmasında 6 kere devlet ve devlet geleneğinden bahsetti.Bir kere bile demokrasi demedi.Umarim bu anlayışını yansitmiyordur



Deniz Ülke Arıboğan @DenizUlke 

Ahmet Davutoğlu'ndan biatçı ve pasif bir başbakan profili çıkarılabileceğini sananlar da, arzu edenler de çok yanılır. Demedi demeyin!



Mirgun Cabas @MirgunCabas 

az once canli yayinda "bakanlar kurulu mudurlugu" kadrosunun ihsas edilisini canli yayinda birlikte izledik



Atilla Kart @atillakart 

Sn. Davutoğlu, sürekli olarak ve bir kaç kez "Sayın Cumhurbaşkanım" diyerek, 15 Ağustos tarihindeki anayasal tabloyu itiraf etmiştir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin