İşte, milletvekillerinin 'twitter' karnesi!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde kasım ayına ilişkin yapılan araştırmaya göre TBMM'deki 536 milletvekilinin 470'i aktif sosyal paylaşım sitesi "twitter" kullanıcısı.

Google Haberlere Abone ol
İşte, milletvekillerinin 'twitter' karnesi!

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, İÜ İletişim Fakültesi bünyesindeki Atölye T5 ile DNA 360 şirketi işbirliğiyle milletvekillerinin twitter'daki hareketleri kasım ayı boyunca incelendi. TBMM'deki 536 milletvekilinin 470'inin aktif twitter kullanıcısı olduğu belirlendi. Kalan 66 milletvekilinden 61'inin twitter hesabı bulunmamakla birlikte 5 milletvekilinin hesabını pasif hale getirdiği saptandı.



Twitter'da aktif hesabı bulunan 470 milletvekilinin 401'ini erkek, 69'unu kadın vekiller oluşturuyor. Kadın milletvekilleri, erkek vekillere oranla twitter kullanımına daha fazla önem veriyor.



Araştırmaya göre, 263 AK Parti milletvekili aktif olarak twitter kullanıcısı. 263 milletvekili ile toplam 16 milyon 671 bin takipçiye sahip AK Parti’yi, CHP, MHP ve HDP takip ediyor. 



Kasım ayı raporuna göre en çok takipçisi olan milletvekilinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu görülüyor. Kılıçdaroğlu, 2 milyon 405 bin 28 takipçiye sahip. 



Kılıçdaroğlu'nu, 2 milyon 103 bin 191 takipçiyle AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu takip ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 1 milyon 277 bin 667 takipçiyle liderler arasında üçüncü, milletvekilleri arasında ise altıncı sırada yer alıyor.



Meclis'te en fazla takipçisi olan milletvekilleri sıralamasının ilk 10'unda beş AK Partili, üç CHP'li, bir MHP'li ve bir de Anadolu Partili vekil bulunuyor.



TBMM'deki kadın milletvekillerine bakıldığında liste başında, CHP’den ayrılarak Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan'ın bulunduğu görülüyor. Tarhan, 1 milyon 39 bin 874 takipçiyle twitter'ın en fazla takip edilen kadın siyasetçisi.



 



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin