İşte katliamcının Türkiye'ye giriş anı!

Reuters'ın haberine göre Yeni Zelanda'daki teröristin geçmişte bir süre Türkiye'de olduğu belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
İşte katliamcının Türkiye'ye giriş anı!

Reuters haber ajansının üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Yeni Zelanda'yı kana bulayan terörist Brenton Tarrant daha önce Türkiye'de bulunduğu belirlendi. Saldırganın Türkiye'deki bağlantıları araştırılıyor.



Öte yandan saldırganın Türkiye dışında Asya, Afrika ve Avrupa'da başka ülkeleri de ziyaret ettiği de belirtiliyor.



KATİLİN TÜRKİYE'YE GİRİŞ ANI



TRT World'ün haberine göre 49 kişinin cuma namazı kılarken katledildiği terör saldırısının faili terörist 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye'ye giriş yaptı. TRT World saldırganın Türkiye'ye giriş yaptığı ana dair fotoğraf da yayınlandı.



DİKKAT ÇEKEN TARİHLER



Türkiye'ye 17 Mart 2016'da ilk kez giriş yapan katliamcı 20 Mart'ta ayrıldı. O zaman aralığında 19 Mart'ta İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir terörist İsrailli turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı patlatmış ve olay yerinde 5 kişi ölmüş, 39 kişi de yaralanmıştı.



Saldırganın Türkiye'de bulunduğu tarihler arasında 20 Mart 2016'yla ilgili de uyarı yapılmış ve 81 ilin valilik ve güvenlik güçleri teyakkuza geçmişti. Uyarıya göre 20 Mart’ta ise Kandil’in talimatıyla 11 bin PKK'lı Yüksekova’yı kurtarılmış bölge ilan edecek ve Suriye’den gelecek 8 bin PYD'li ise Türkiye’deki güvenlik noktalarına saldıracaktı.



MERCEK ALTINA ALINDI



Saldırganın Türkiye'de iken İstanbul dışına çıkıp çıkmadığı, kimlerle irtibata geçtiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programlarına paralel hareket edip etmediği ve telefon kayıtları tek tek mercek altına alındı.



GEÇEN YIL BULGARİSTAN'A GİTMİŞ



Öte yandan AA, Yeni Zelanda’da iki camiye terör saldırısı düzenleyen Brenton Tarrant’ın, geçen yıl kasım ayında Bulgaristan’a giderek araç kiraladığı ve bazı tarihi yerleri gezdiği bildirildi.

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov, Başbakan Boyko Borisov başkanlığında yapılan toplantının ardından basına açıklama yaptı.



ARAÇ KİRALAYIP MACARİSTAN'A GEÇMİŞ



Tarrant’ın geçen yıl 9 Kasım’da Dubay’dan uçakla gelerek, araç kiralayıp ülkenin Dryanovo, Plevne, Veliko Tırnovo, Blagoevgrad, Kazanlık, Bansko, Pernik ve diğer bazı tarihi şehirlerini gezen Tarrant’ın, 15 Kasım’da Romanya’nın başkenti Bükreş’e geçtiğini, ardından da yine kiralık araçla Macaristan’a gittiğini aktardı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin