İstanbul’un yeni sahnesi 'Toy İstanbul' açılışını ünlü isimlerle kutladı!

Toy İstanbul, açılışını 17 Kasım Perşembe akşamı yaptığı özel bir davetle kutladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’un yeni sahnesi 'Toy İstanbul' açılışını ünlü isimlerle kutladı!

Tiyatro, oyunculuk ve yazarlık gibi sahne sanatlarının en önemli disiplinlerini tek bir çatı altında toplayan Toy İstanbul, açılışını 17 Kasım Perşembe akşamı yaptığı özel bir davetle kutladı.



Davete; Bergüzar Korel, Sedat Ergin, Mehmet Yılmaz, Onur Büyüktopçu, Melisa Sözen, Harun Tekin, Serra Yilmaz, Doğa Rutkay, Kerimcan Kamal, Meltem Cumbul, Fatih Artman, Hande Doğandemir, Serkan Çayoğlu, Özge Gürel, Mert Öner, Özgür Emre Yıldırım, Selen Öztürk, Burak Sağyaşar, Hatice Şendil, Sinan Tuzcu, Ülkü Duru, İştar Gökseven ve Rıza Kocaoğlu gibi ünlü isimler katıldı. Gecede piyano başına geçen Selim Atakan’a; Selen Öztürk ve Bülent Tekakpınar şarkılarıyla eşlik ettiler. Ardından TOY İSTANBUL sahnesini Türkiye’nin özel seslerinden Nükhet Duru’ya bıraktılar, Duru şarkılarını davetlilerle beraber seslendirdi ve  izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.



Adını Tiyatro, Oyunculuk ve Yazarlık disiplinlerinin birleşiminden alan yeni sanat mekanı TOY İSTANBUL Maçka Gmall’da sahnesinde farklı tiyatro gruplarının oyunlarına ve alanında isim yapmış, başarılı eğitmenler eşliğinde çeşitli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.



Belli bir üslup etrafında, farklı oyunları bir araya getirerek tiyatro dünyasına yeni bir dinamizm katmayı hedefleyen mekan, bağımsız tiyatro ekiplerini ve oyunlarını  sanatseverlerle buluşturuyor. 



Belli aralıklarla değişecek oyunların yanı sıra TOY İSTANBUL yazar ve oyuncu adaylarına da farklı atölye çalışmaları sunuyor. Oyunculuk atölyeleri alanında uzman Bahar Kerimoğlu ve Gizem Erden tarafından, senaryo atölyeleri ise ünlü senaristler Kerem Deren, Pınar Bulut ve  Yiğit Değer Bengi  gerçekleştiriliyor. 



Yaklaşık 7 ay süren eğitimlerin ardından yazar adaylarının yazdığı sahneleri, oyuncu adayları mekanın sahnesinde sergileyecek ve bu ekipler sektörden yapımcı, yönetmen ve menajerler ile buluşma imkanı bulacaklar.



Daha birçok yeniliğe imza atmak üzere yola çıkan TOY İSTANBUL, Avrupa yakasının kültür sanat alanında yeni çekim merkezlerinden biri olarak  sanatseverlere zengin bir program sunuyor. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin