İstanbul'un yeni sahnesi 'Sahne Maslak' kapılarını açıyor

Sahne Maslak, 'Hayata Sanatla Bakmak' için kapılarını 3 Kasım'da açıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un yeni sahnesi 'Sahne Maslak' kapılarını açıyor

İstanbul’un kültür sanat hayatına hızlı bir giriş yapmaya hazırlanan Sahne Maslak, 3 Kasım Cumartesi günü çocuklar için dünya klasiği Küçük Prens'ten uyarlanan 'Küçük Prens ve Çiçek' , yetişkinler içinse yılın iddialı ve ödüllü yapımı 'Kürklü Venüs'le perdelerini açıyor. Dersu Yavuz Altun’un sanat yönetmenliğini yaptığı kültür merkezi kasım ayı boyunca dopdolu bir programla, heyecanla konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.



İstanbul'un yeni sahnesi 'Sahne Maslak' kapılarını açıyor



Sahne Maslak'ın ilk yapımı olacak 'Ardına Kadar Açık Aile' de kasım ayında seyirciyle buluşacak. Özge Özberk ve Kubilay Penbeklioğlu'nun oynadığı politik komedi kadın erkek ilişkilerini iktidar, kıskançlık, aldatma, aldanma çerçevesinde tartışmaya açıyor. İtalyan Halk Tiyatrosunun iki usta ismi Dario Fo - Franca Rame yazdığı oyunu Dersu Yavuz Altun yönetiyor.



Maslak’ta sanatseverler için özgün bir vaha olmayı hedefleyen Sahne Maslak'ta yetişkinlere ve çocuklara özel birçok nitelikli tiyatro oyunu, konser, gösteri, performans sahneye çıkacak. Deneyimli eğitmenlerin liderliğinde atölye programları, sanat eğitim almak isteyen küçük – büyük tüm öğrencilerle buluşacak. Mashattan sitesinin içinde yer alan 350 kişilik sahne, İTÜ - Ayazağa metrosuna 300 metre uzaklıkta ve sitenin kapısı tüm sanatseverlere açık.



İstanbul'un yeni sahnesi 'Sahne Maslak' kapılarını açıyor - Resim : 2



3 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 13.00’te sahnelenecek çocuk oyunu “Küçük Prens ve Çiçek”, 3 yaş ve üstü tüm çocuklara sesleniyor. Çağlar Tüfekçi, Öze Solak Altun, Emre Işındağ, Bertan Dirikolu, Şebnem Mazak Dirikolu ve İsmail Aksoy’un rol aldığı oyunu Dersu Yavuz Altun, Saint Exupery ’nin klasik eseri “Küçük Prens”ten uyarlayıp yönetti. Küçük Prens’in çiçeğiyle olan ilişkisini, sevgi ve sabır kavramları çerçevesinde çocukların dünyasına taşıyor oyun.



İstanbul'un yeni sahnesi 'Sahne Maslak' kapılarını açıyor - Resim : 3



Aynı gün saat 20.30’da sahnelenecek olan yetişkin oyunu “Kürklü Venüs” te ise Pervin Bağdat ve Ersin Umut Güler rol alıyor. David Ives’ın yazdığı, Ersin Umut Güler'in yönettiği oyunun çevirisi ve dramaturjisi Şafak Özen imzası taşıyor. Büyülü bir atmosferde geçen, oyun içinde oyun kurgusu ile yazılan ve sürpriz finali ile dikkat çeken “Kürklü Venüs” te izleyiciler, bireyin arzularının karanlık taraflarına ve insan doğasının sınırlarına doğru bir yolculuğa çıkıyor.



Düş Yapım tarafından sahneye konan müzikli çocuk gösterisi “Pepee ile Sevmek Zamanı” ise 4 Kasım 2018 Pazar günü saat 13.00’te Sahne Maslak’a konuk olacak. Pepee çizgi filminde yer alan karakterlerin maskot olarak bulunduğu gösteri, çocukların gelişimi ve eğitimine katkı sağlarken bir yandan da şarkılar, türkülerle eğlendirmeye devam ediyor. Eğlenceli oyunlarıyla çocuklara ve çocukluğunu özleyenlere unutulmaz bir gösteri sunan “Pepee ile Sevmek Zamanı”nda yepyeni Pepee şarkıları da Pepeecilerle buluşuyor.



İstanbul'un yeni sahnesi 'Sahne Maslak' kapılarını açıyor - Resim : 4


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin