İstanbul'un son 100 yılı bu kitapta toplandı

İBB İstanbul'un son 100 yılını anlatan bir kitap çıkarttı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un son 100 yılı bu kitapta toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür A.Ş., İstanbul’un 100 yılının en önemli olaylarını tek kitapta topladı.



1911 yılından başlayarak İstanbul’un Kültür Başkenti olduğu 2010 yılına kadar geçen yüzyıllık süreçte şehrin hafızasına yer etmiş, kimi zaman ise gözden kaçan olaylarının anlatıldığı kitap, Cumhuriyet tarihiyle ilgili çalışmaları ile tanınan akademisyen Ali Satan tarafından kaleme alındı. “İstanbul’un 100 Yılı” ismi ile yayınlanan kitapta, İstanbul’a yapılan ilk hava saldırısından büyük göçlere, darbe sebebiyle inşası ertelenen Boğaz Köprüsü’nden metronun açılışına kadar pek çok olaya yer veriliyor.



Kitapta ayrıca özellikle 1950’lerden sonra yaşanan iç göç ve beraberinde yaşanan sorunlar, 1980 sonrası ekonomiden günlük hayata kadar yaşanan büyük dönüşümler okuyucunun dikkatine sunuluyor. 



TOPÇU KIŞLASI’NDAN 6-7 EYLÜL OLAYLARINA KADAR 



Günümüzde yeniden inşası ile gündeme gelen Taksim Topçu Kışlası’nın hikâyesinden, şehrin tarihinde kara bir leke olarak anılan 6-7 Eylül Olayları’na, “Saygısızlıkla Savaş Derneği” gibi şehirde saygı adabını kökleştirmek ve yaygınlaştırmak amacını taşıyan kuruluşlardan, Boğaziçi Köprüsü’nün inşası ile ilgili tartışmalara kadar birçok hususun ele alındığı kitap, İstanbul’un yakın tarihine ışık tutuyor. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin