İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali'nin programı açıklandı!

İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali bu yıl da dünyaca ünlü konuklarıyla büyük ses getirmeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali'nin programı açıklandı!

İSTANBUL’74  tarafından düzenlenen, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün değerli destekleriyle, Vakko’nun ana sponsorluğunda hayata geçirilecek olan ve dünyanın önde gelen yaratıcı isimlerini İstanbul'da buluşturarak kültürel diyaloglar kurulmasına öncülük eden İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali – IST. Festival, bu yıl 3-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 



Festivalin katılımcıları arasında Anton Corbijn, Silvia Fendi, Parker Posey, Anthony Vaccarello, Anja Rubik, Serra Yılmaz, Jefferson Hack, Jean-Charles de Castelbajac, David Adjaye, Jose Parla, Thurston Moore, Ben Gorham, Belçim Bilgin, Latife Tekin, Miroslaw Balka, Murat Tabanlıoğlu, Robert Montgomery, Rupert Friend, Şelale Kadak, Seza Paker, Blair Chivers, Ali Akay, Aimee Mullins, Alin Taşçıyan, Dan Thawley, Sven Schumann, Ferdinando Verderi, Barbaros Altuğ, Ali Tufan Koç, Konstrukt, Delfina Delettrez Fendi, Waris Ahluwalia, Catherine Baba ve Ninos du Brasil yer alıyor.

 

Bu yıl festivalin Gold Sponsorluğunu zanaatkarlığa ve sanata verdiği destekle bilinen Tektaş, Festival Ulaşım Sponsorluğunu ise Audi üstleniyor. Bu seneki teması “Sanat ve Kültürde Estetiğin Değeri ve Deneyimlenmesi” olarak belirlendi.

 

2010 yılından bu yana aralarında Zaha Hadid, Gore Vidal, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Sophie Calle, Kirsten Dunst, Courtney Love, Ferzan Özpetek gibi sanat, müzik, moda, film, edebiyat, mimarlık alanlarındaki dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen yaratıcı isimlerini sanatseverlerle buluşturan IST. Festival, bu yıl da önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. 3 gün boyunca herkese açık ve ücretsiz olarak düzenlenen festival, dünyanın en yetenekli ve yaratıcı zihinlerini İstanbul’a getirerek; hem İstanbul’un uluslararası kültür sanat arenası içinde yer almasını sağlıyor hem de katılımcılarına etkileyici bir deneyim sunuyor.

  

2016 IST. FESTIVAL PROGRAMI

 

3 HAZİRAN 2016 CUMA

ISTANBUL’74 GALATASARAY


 

18:00-20:00 ISTANBUL’74  ANTON CORBIJN, “NUMBER 5”  sergisini sunar.

 

4 HAZİRAN 2016 CUMARTESİ

VAKKO MODA MERKEZİ


 

11.30-12.00    AÇILIŞ KONUŞMASI

 

12.00-13.00    “FENDI”.  Silvia Venturini Fendi, Dan Thawley moderatörlüğünde. 1926 yılında Roma’da ufak bir deri aksesuar ve kürk dükkanı olarak açılan Fendi, dünyanın en önemli moda markalarından biri oldu. Roma’dan Hollywood’a, hatta Çin Seddi’ne ulaşan, kadınların giyim tarzını değiştirmeyi başaran modaevinin hayranlık uyandıran hikayesini Silvia Venturini Fendi ve Dan Thawley anlatacak.

 

13.00-14.00   “We Can’t Do This Alone”. Jefferson Hack, Alphan Eşelİmoderatörlüğünde. Jefferson Hack, son 20 yıldır sanatı yayıncılık ve gazetecilik alanına taşımanın “büyülü işleyişine” odaklanmaktadır.  Hack, yeni kültürel alanları takip ederken, yeni karşılaşmalar ve yeni görsel ufuklar yoluyla dergileri biçim ve işlevinin ötesine nasıl taşıdığını anlatacak.

 

14.00-15.00  “SİnemanIn KadInlarI”. Parker Posey & Serra YIlmaz. Alİn TaşçIyanmoderatörlüğünde. Amerika’da 700 popüler film arasında yapılan bir ankete göre, bu filmlerin yalnızca %21’inin başrol oyuncusu kadın ve yalnızca %1.9’u kadın bir yönetmen tarafından yapılmış. Oyuncu Parker Posey ve Serra Yılmaz, günümüz sinemasında kadınların rolü ve önemi üzerine bir söyleşi yapacak.

 

15.00-16.00    “Tersyüz”.  Anton Corbijn, YEŞİM TABAK moderatörlüğünde.Hollandalı fotoğrafçı, müzik video ve film yönetmeni, grafik tasarımcısı Anton Corbijn, hayatı ve yapıtları üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.  

 

16.00-17.00  “Estetİk ve Mİmarİ”. David Adjaye & Murat TabanlIoğlu. Şelale Kadakmoderatörlüğünde. Kültürel akımlar yüzyıllar boyu Mimari Estetik kavramı ve inşa edilmiş çevre algısını etkilemiştir. Mimarlar David Adjaye ve Murat Tabanlıoğlu, mimaride bizi inşa edilmiş çevremizin biçimi, amacı ve anlamına bakmaya yönlendiren “Estetik” kavramının değerini tartışacaklar.

 

14.00-15.00    Kitap İmzalama - We Can’t Do This Alone: Jefferson Hack the System / Vitali Hakko Kreatİf Endüstrİler Kütüphanesİ

 



5 HAZİRAN 2016 PAZAR

SOHO HOUSE ISTANBUL


 

12.00-13.00 “5 duyu”.  Anja Rubik & Ben Gorham, Sven Schumannmoderatörlüğünde. “Doğduğumuz andan itibaren duyularımız yoluyla öğrenmeye başlarız.” Anja Rubik ve Ben Gorham, 5 duyunun sanatsal üretim sürecinde önemi ve sanatın yaratıcı süreci üzerindeki etkisi üzerine konuşacaklar.

 

13.00-14.00 “Aşk MektuplarI”. Jean Charles de Castelbajac & Robert Montgomery. Alİ Tufan Koç moderatörlüğünde. Jean Charles de Castelbajac ve Robert Montgomery, çok kısa bir süre önce Londra’da sergiye dönüşen, ortak projeleri “London/Paris  Love Letters” hakkında konuşacak.

 

14.00-15.00 “Büyü ve Gerçekçİlİk”. Latİfe Tekİn, Barbaros Altuğ moderatörlüğünde. Türkiye’nin en önemli kadın yazarlarından Latife Tekin, eserlerinde gerçekçilik ve “büyüyü” büyük bir başarıyla biraraya getirmiştir. Yazar ve yazar temsilcisi Barbaros Altuğ, Tekin’in yaşamı ve kariyeriyle ilgili konuşmak üzere yazarla biraraya gelecek.

 

15.00-16.00  “Olduğu Gİbİ”. Miroslaw Balka, Anja Rubik moderatörlüğünde. Polonyalı çağdaş heykel ve video sanatçısı Miroslaw Balka, Anja Rubik ile işleri ve kariyerini konuşacak. Balka, pratiğine gündevi materyalleri dahil ederek en temel insan algılarına ve bu algıların duyusal öğelerle hafızaya nasıl yerleştiklerine işaret etmektedir. Panelde sanatçının çalışmalarının kendi kişisel tarihinden nasıl etkilendiği tartışılacak.

 

16.00-17.00 “Estetİk ve Sanat”. Seza Paker, Alİ Akay moderatörlüğünde. Yerleştirme, fotoğraf, film, ses, kolaj ve desen gibi ifade alanlarındaki pratiğinde bir estetik yaklaşım olarak açıklığa ilkesel bir bağlılık gösteren kavramsal sanatçı Seza Paker, küratör, yazar, sanat eleştirmeni ve sosyolog Ali Akay’la yapıtlarındaki estetik yaklaşımı ve estetiğin değerlendirilmesini tartışacak.

 

18.00-19.00 Thurston Moore & konstruKt PerformansI Amerikalı solist, söz yazarı ve efsanevi gitarist Thurston Moore’a sahnede, yalnızca bir defa gerçekleşecek bu performansta, Türk özgür caz grubu konstruKt eşlik edecek.

 

SOHO HOUSE SCREENING ROOM

 

14:00-15:00  JosÉ ParlÁ  film gösterimi ve Q&A

 

15.00-17.00  “DREAMERS”. NoËlle Deschamps film gösterimi ve Q&A

 

 

YAN ETKİNLİK: ISTANBUL’74 & EACH X OTHER POP-UP 3 Haziran-3 Ağustos

Pera64

 

BLAIR CHIVERS SERIGRAFI PERFORMANSI 5 Haziran 15.00-18.00

Pera64


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin