'İstanbul Fotoğrafları' ödülleri sahiplerini buldu!

2. Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Google Haberlere Abone ol
'İstanbul Fotoğrafları' ödülleri sahiplerini buldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği(İFSAK) işbirliğiyle düzenlenen 2. Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.



Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde, bu yılki konusu Benim İstanbul'um; İstanbul'un Semtleri olarak belirlenen yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı bir de sergi açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ödül töreni öncesi sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında eser sahipleriyle sohbet etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Topbaş'a eşlik etti.



'ÖNEMLİ OLAN MAKİNE DEĞİL, BAKIŞ AÇISI"



Ödül töreninde konuşan Kadir Topbaş, fotoğrafçının deklanşöre bastığı anda, o kareyi gelecek kuşaklara bıraktığını belirterek, İstanbul'un güzelliklerine değindi. Kadim medeniyetler beşiği İstanbul'a hangi açıdan bakılırsa, kişinin o açıdan etkilendiğini dile getiren Topbaş, en iyi fotoğrafı en iyi makinenin çekmediğini, önemli olanın bakış açısı olduğunu vurguladı.



SAHNEDE DAVETSİZ MİSAFİR



Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın konuşması sırasında, miyavlayarak sahneye kadar gelen bir kedi ilgi odağı oldu.



TOPBAŞ FOTOĞRAF ÇEKTİ



Konuşmaların ardından ödül dağıtım törenine geçildi. Gecede ödülleri, Topbaş, Hazinedar, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen verdi.



Ödül sırasında Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın fotoğrafçısının makinesini alan Topbaş, ödül alanların ve gazetecilerin fotoğrafını çekti.



ÖDÜLLER



Toplam 644 kişinin katıldığı ve 607 eserin değerlendirildiği yarışmada, Nebiha Bacıoğlu, Ahmet Turan Kural, Memduh Emrah Tuluk ve Sebahattin Özveren birincilik, Gülten Akıncı Engin, Mustafa Bülent Yılmaz, Sami Uçan ve Kürşat Bayhan ikincilik, Süreyya Güler, Mustafa Karakoç, Damla Atak ve Ali Suat Kızıltaş da üçüncülük ödülüne layık görüldü.



Birincilerin 5'er bin lira ile ödüllendirildiği yarışmada ikincilere 4'er, üçüncülere de 3'er bin lira para ödülü verildi.



Yarışmada, Dilek Gürsoy, Kaan Özgü, Sefa Candemir ve Mehmet Bayrak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülüne değer görülürken, Bahar Yıldırım, Uğur Taşlı, Emrah Dindar ve Vanja Panti MSGSÜ Özel Ödülü almaya hak kazandı.



İFSAK Özel Ödülünü ise Hasan Zer, Yeter Koç, Emre Soytürk ve Hakan Kuyumcu'nun eserleri paylaştı. 



Yarışma kapsamında ayrıca, Mehmet Yaman, Erdinç Erdoğan, İlhan Baştopçu, Burak Başoğlu, Ali Tuluhan Satı, Hüseyin Turgut, Tevfik Adatepe, Kadir Çivici, Adviye Özyar, Murat Koçak, Sevilay Yurtsever ve Özkan Samioğlu da mansiyona layık görüldü.



Etkinlik, serginin açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin