İSTANBUL FİLM FESTİVALİ 10-25 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 23´üncüsü düzenlenen "Uluslararası İstanbul Film Festivali", 10-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
İSTANBUL FİLM FESTİVALİ 10-25 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA

Etkinliğin tanıtımı amacıyla yapılan basın toplantısında konuşan İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, festivalin Türkiye'nin kültür hayatına önemli katkısı bulunduğunu belirterek, festivalin sponsorlarına teşekkür etti.

62 ülkeden 203 filmin gösterime gireceği festival, Beyoğlu'nda Emek, Atlas, Sinepop, Beyoğlu ve Atlas 2 sinemaları ile Kadıköy'deki Rexx sinemalarında gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış töreni, 9 Nisan Cuma akşamı Emek Sineması'nda yapılacak.

Bu yıl festival programında yeni bir bölüm daha var. Geçtiğimiz yıllarda "festival yaşam boyu başarı" ya da "onur ödülü" alanların seçtikleri filmler, özel bir bölümle gösterime girecek.

Festivalin "Ustalara Saygı" bölümünde de, yönetmenler Bahram Bayzai ile Werner Herzog, Klaus Kinski, Ömer Kavur ve Ken Russell'ın filmleri gösterime girecek.

Etkinlik kapsamında, 10 farklı ülkeden 19 filmi içeren "Latin Amerikan Sineması" bölümü dolayısıyla 21 Nisan'da "Latin Partisi" gerçekleştirilecek.

Festivalin "Türk Sineması 2003-2004-Ulusal Yarışma" bölümünde, bu yıl 12 film yarışacak.

Festivalin "Uluslararası Yarışma" bölümünde ise "Altın Lale" ödülü için 1'i Türk olmak üzere 14 film yarışacak.

"23. Uluslararası İstanbul Film Festivali"nin biletleri tam 10, öğrenci ile 65 yaş üstü izleyiciler için de tüm seanslarda 7.5 milyon lira, sabah 11.00 seansları ise 6 milyon lira olacak.

Festival kitapçığı, film gösterim çizelgesi ve rezervasyon formları, 20 Mart'tan itibaren festival sinemaları ile AKM ve İKSV merkezinden 2 milyon liraya satışa sunulacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin