İstanbul Caz Festivali’nde yeni bölüm: Vitrin

İKSV tarafından Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali bu yıl 4-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Caz Festivali’nde yeni bölüm: Vitrin

24. İstanbul Caz Festivali bu yıl Türkiye’den başarılı güncel müzik topluluklarının uluslararası tanıtımına destek olmak amacıyla SOCAR Türkiye sponsorluğunda yeni bir etkinliği hayata geçiriyor. Temellerini ülkemizin kültürel değerlerini daha geniş bir çerçevede tanıtmak ve kültürlerarası diyaloğu arttırmaktan alan VİTRİN: Türkiye Güncel Müzik Buluşması, festival kapsamında 5-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Uluslararası müzik sektörünün önemli temsilcileri festival izleyicisiyle beraber Türkiye’den 30 kadar sanatçı ve topluluğun konserlerini izleme fırsatı bulacak.



Düzenlenecek sektörel toplantılarla yerli ve yabancı müzik profesyonelleri buluşturulacak ve sanatçılarımızın yurtdışına açılmasını teşvik edecek ilişkilerin kurulması sağlanacak. Bu kapsamda programda yer alan sanatçı ve toplulukların uluslararası turneleri “SOCAR Türkiye İpek Yolu Turne Destek Ödülü” ile desteklenecek.



“SOCAR Türkiye İpek Yolu Turne Destek Ödülü”



Vitrin kapsamında sahne alacak müzisyen ve topluluklar arasından seçilecek iki isime verilecek “SOCAR Türkiye İpek Yolu Turne Destek Ödülü” uluslararası delegeler tarafından belirlenecek. Ödül sahiplerinin her birine yurtdışı turnelerinde kullanılmak üzere 2,500 Euro değerinde turne desteği almaya hak kazanacak.



Seçilen sanatçı ya da topluluklar bu ödülü önümüzdeki bir yıl içerisinde yapacağı herhangi bir uluslararası turnesindeki masrafları karşılamak için kullanabilecek. Ödülün sahipleri, Vitrin’e katlan uluslararası delegeler tarafından yapılacak değerlendirme ile tarafından belirlenecek. Değerlendirme sonuçları Vitrin etkinliğinin sonunda İKSV tarafından kamuoyuyla paylaşılacak.



Güncel Müziğin Başarılı İsimleri Vitrin’de



İstanbul Caz Festivali’nde Vitrin kapsamında güncel müziğin başarılı isimleri çeşitli sahnelerde müzikseverlerle buluşacak. Vitrin’de bu yıl sahne alacak isimler arasında, müzik geleneğimizin en güncel yorumcularından Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’ın ortak projesi Taksim Trio, yayımladığı beş albüm ile alternatiften popüler müziğe uzanan yolda geniş kitlelere ulaşmış Ceylan Ertem, perdesiz gitar virtüözlerinden Cenk Erdoğan, caz gitaristi ve besteci Bilal Karaman ve üçlüsü, Sarp Maden, Alp Ersönmez ve Volkan Öktem’in caz, rock, drum’n bass, punk, noise, elektronik ve ambient öğeleri birleştirdiği MadenÖktemErsönmez topluluğu ve rock ile caz müziği arasında gezinen yaratıcı tarzları ile Korhan Futacı & Kara Orkestra’nın yanı sıra, ülkemzin caz sahnesinin yetenekli iki ismi kontrbasçı Kağan Yıldız ve piyanist Can Çankaya’nın duo projeleri yer alıyor.



Vitrin kapsamında gerçekleşecek bir diğer etkinlik ise Festival’in en sevilen etkinliklerinden Gece Gezmesi olacak. Kadıköy ve Moda’da çeşitli mekanlarda gerçekleşecek Gece Gezmesi’nde Gevende, Son Feci Bisiklet, Jakuzi, Kolektif İstanbul, Kamufle Moral Band, Big Beats Big Times, Cem Tuncer Quartet, “Lahza” Cenk Erdoğan & İkiz, Çağıl Kaya, Akın Sevgör, Eskiz, Grup Ses, Hayvanlar Alemi, Yakaza Ensemble, Help! The Captain Threw Up, Tolerance Break, Özgün Semerci, Meriç Çalışan ve No Land gibi bağımsız sahnenin en heyecan verici ve ilginç isimleri de yer alacak. Ayrıca Salon İKSV’de gerçekleşecek çeşitli konserlerde Yürüyen Merdiven ft. Tolga Bilgin & Kristian Lind, Geeva Flava ve Rain Lab (İdil Meşe & Da Poet) gibi yeni ve başarılı isimler sahneye çıkacaklar. 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin