İSMAİL GÜNEŞ'İN EŞİ İHA MUHABİRİNİN ÖLÜM HABERİNİ BÖYLE ALDI

Kahramanmaraş'ta Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmail Güneş için, Sivas'taki bir yerel televizyon kanalı belgesel hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
İSMAİL GÜNEŞ'İN EŞİ İHA MUHABİRİNİN ÖLÜM HABERİNİ BÖYLE ALDI

Sivas Radyo Televizyonu (SRT) tarafından hazırlanan ve iki bölüm halinde yayınlanacak “Bu Yıl Güneş Biraz Daha Eksik” adlı belgeselde Güneş'in hayatı ve helikopter kazasının ardından yaşananlar anlatılıyor.


Belgeseli hazırlayan SRT Program Koordinatörü Muhammet Saygı, Güneş'in ölümünün ardından hazırladığı belgeselde, basın şehidi Güneş'i meslektaşları ve eşi Yasemin Güneş'in anlatacağını belirtti.



Belgeselin çekimlerinin yaklaşık bir ay sürdüğünü, 40 kişinin belgesel için konuştuğunu belirten Saygı, yaklaşık 5 saatlik programın 2 bölüm halinde yayınlanacağını söyledi.


Belgesel için 300'ü aşkın fotoğraftan yararlandıklarını belirten Saygı, çekimler sırasında duygusal olarak çok zorlandıklarını ifade ederek, “Bu belgeseli İsmail ağabeyimize vefa borcu olarak hazırladık. Bu belgeseli hazırlamamızdaki tek sebep onun bizden yardım istediği sırada elimizden bir şey gelmemesi ve çaresizliğimizin verdiği suçluluk duygusunu biraz olsun bastırmaktı” dedi.


Belgeselin Köşe Bucak adlı programda “Bu yıl Güneşimiz Biraz Daha Eksik” adıyla yayınlanacağını ifade eden Saygı, belgeselde İsmail Güneş'i tanıyan herkesle röportaj yapmaya çalıştıklarını söyledi.


Saygı, onlara Güneş ile yaşadıkları acı tatlı olayları, Sivas basınındaki yerini sorduklarını belirterek, belgeselin ilk bölümünün bu akşam yayınlanacağını bildirdi.

İSMAİL GÜNEŞ'İN EŞİ YASEMİN

Belgeselde eşi İsmail Güneş'le nasıl tanıştığını, nasıl evlendiklerini, Güneş'in nasıl bir baba olduğunu anlatan eşi Yasemin Güneş, eşinin mesleğini çok sevdiğini, işine karşı büyük sorumluluk duyduğunu söyledi.



Eşinin işinden dolayı bütün işleri kendisinin halletmek zorunda kaldığını ifade eden Yasemin Güneş, “Mesela arıyorum 'İsmail ben hastayım acile gidiyorum', 'Tamam Yasemin sen git', 'Sen gelmeyecek misin?' 'Şu anda çok önemli bir haberdeyim gelemem', diyaloglarımız böyleydi” dedi.


Eşinin bilinmeyen yönlerini de anlatan Güneş, İsmail'in karanlıktan çok korktuğunu, evde kesinlikle yalnız duramadığını belirterek, bu korkusunun işiyle hiç bağdaşmadığını söyledi.


İsmail Güneş'in de bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından yaşadıkları 6 günün de çok zor olduğunu belirten acılı eş, “En son 'Bulundu' diye Başbakan aradı. O bilgi verdi bana. (İsmail'i bulduk ama özür diliyorum sağ getiremedim sana” dedi.



Merhum İsmail Güneş'in çocuklarına çok düşkün olduğunu ifade eden Yasemin Güneş, “Eve gelince birinci kattan 'Fareciklerim ben geldim' diye bağırırdı” diye konuştu.


Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Yasemin Güneş, “Kalan için de çok zor. Çocukları düşünüyorum. İleride soracaklar. En azından çocuklarıma anlatacağım güzel hikayesi var. Kahramanlığı var” dedi. AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin