IŞİD'in basın sözcüsü öldürüldü mü?

Türkiye'yi tehdit eden IŞİD'in basın sözcüsü Ebu Musa ve örgütün önde gelen komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin öldürüldüğü iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'in basın sözcüsü öldürüldü mü?

Suriye birlikleri Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ülkenin kuzeyinde ele geçirmeye çalıştığı hava üssünün etrafında yürüttükleri ağır saldırılar sonucunda çok sayıda cihatçı militanı öldürdü. Öldürülenler arasında Türkiye'yi tehdit eden IŞİD'in basın sözcüsü Ebu Musa ve örgütün önde gelen komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin de bulunduğu iddia edildi.



Vice News sitesinde yayımlanan bir belgeselde Ebu Musa, Türkiye hükümetini Atatürk Barajı’nı açmazsa, İstanbul ’a saldırmakla tehdit etmişti. 



Ebu Musa, Türkiye hükümetine seslenerek, “Mürted hükümet kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştirerek biz gözden geçireceğiz” demiş, muhabirin “Bu bir tehdit mi” sorusuna ise “Evet açık bir tehdit. Onlar açmazsa inşallah biz onu İstanbul’dan açarız” yanıtını vermişti. 



Aynı kaynak IŞİD’in diğer basın sözcüsü Ebu Abdullah el Ansari’nin de öldürüldüğünü iddia etti. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri de Ebu Musa ile el Ansari’nin ölümlerini doğruladı.



IŞİD'in komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin de dün sabah öldürülenler arasında olduğu iddia edildi. El Jazravi'ye ait olduğu ifade edilen fotoğraflar basında yer aldı. 



Haberin devamını okumak için tıklayın...



 


Etiketler ışid
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin