IŞİD'e broşürle eleman topladılar!

Irak’ı ve Suriye’yi kana bulayan IŞİD’in, Türkiye’de son iki yılda 750’ye yakın genci ilanlarla saflarına kattığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'e broşürle eleman topladılar!

Musul’daki Konsolosluk çalışanlarını ve Türk şoförlerini kaçırmasıyla gündemin birinci sırasına oturan IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) terör örgütünün, son iki yılda Türkiye’yi adeta arka bahçesi olarak kullandığı ortaya çıktı. El Kaide bağlantılı terör örgütü IŞİD’in, iki yıldır Türkiye’de broşürlerle cihat için üye topladığı belirlendi. İstihbarat birimlerinin örgütle ilgili hazırladığı raporlara göre, örgüte bugüne kadar 500 ile 750 arasında Türk’ün savaşmak için katıldığı tahmin ediliyor. Ayrıca örgütün, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı illerde, cihat için yardım da topladığı belirlendi. İŞİD’in Türkiye ayağına ilişkin bilgiler şöyle:



IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetleri konusunda, Emniyet’in, MİT’in ve Jandarma’nın birçok istihbarat raporu bulunuyor. Raporlarda ise örgütün ileride Türkiye’nin başına bela olabileceğine yönelik değerlendirmelerin de bulunması dikkat çekti. Raporlarda yer alan bilgilere göre, İŞİD Irak’ın El Kaidesi olarak anılıyor. Örgüt 2004 yılında El Kaide ile bağlantısını ilan etti.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin