İşçilerden Fatih Altaylı'ya videolu yanıt!

Habertürk gazetesi yazarı, 3. havalimanında çalışan işçilerin düzenlediği eylem için 'sudan sebep' demişti...

Google Haberlere Abone ol
İşçilerden Fatih Altaylı'ya videolu yanıt!

İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanında çalışan işçiler yaşanan ölümleri ve çalışma koşullarını protesto için eylem başlattı. Talep listelerini yayınlayan işçilere jandarma müdahale etmiş ve 400 işçi kapıları kıralarak gözaltına alınmışlardı.



Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşesinde işçilerin eylemi için, ""4 yıl üç aydır o koşullara itiraz etmeyen işçilerin, bitime 5 hafta kala, inşaatın yüzde 98’i tamamlanmışken koşulları beğenmeyip ayaklanması doğrusu bana çok mantıklı gelmiyor. Yeni Havalimanı inşaatında bitime bu kadar kısa süre kala bir şeyler oluyor. Hayırdır inşallah!" dedi.



"Ejder meyvesi ile beslenip günü günü edenler işçilerin eylemini anlayamazlar"



İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası Fatih Altaylı'ya hazırladıkları video ile yanıt verdi. Açıklamalarında, "Üçüncü havalimanında önceki gün başlayan ve geniş bir yankı uyandıran eylemlerin ardından, işçilerin mücadelesinin yürüttüğü meşruluğa karşı sermaye düzeni de harekete geçti. Patron medyası ve yandaş kalemler üçüncü havalimanındaki direnişe karşı bir merkezden aldıkları cümlerle kara propaganda yapıyorlar. Yaptıkları haberlerle direnişin "karanlık odakların" işi olduğu algısını yaratmaya çalışan patron medyası, işçilerin meşruluğunu azaltmaya çalışıyorlar. 



Sırçalı köşkelerde yaşayan Barlas'ı, her devrin adamı Altaylı'sı, magazin mafyası Uluç'u ile işçilerin eylemini sorgulamaya çalışıyorlar. Ancak yapabildikleri tek şey yalan, karamala ve komedidir!



Yalılarda, saraylarda yaşayıp, ejder meyvesi ile beslenip günü günü edenler işçilerin eylemini anlayamazlar. Bu eylemler ilk değildi, şartlar düzelmezse de son olmayacak. Yandaş basının iddia ettiği gibi önceki gün başlayan eylemlerin nedeni sudan sebeplerle değil. İnşaat işçisi servis yetersizliğinden ötürü ücret kaybına uğradığı ve yağmur altında sebepsiz yere bekletildiği için öfke patlaması yaşamıştır." denildi. 





DİSK Dev Yapı-İş'ten Altaylı'ya davet



DİSK Dev Yapı-İş Sendikası Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısını alıntılayarak, "@fatihaltayli yı 1 günlüğüne 3.havalimanında çalışmaya ve işçilerin kampında kalmaya davet ediyoruz. Sırça köşklerinden atıp tutmaya benzemez ölümü göze alarak alınteri dökmek" paylaşımında bulundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin