İşçi Filmleri Festivali başlıyor!

Festival gelecek hafta dokuzuncu kez 4 ilde birden başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
İşçi Filmleri Festivali başlıyor!

sendika.org yazarı Önder Özdemir gelecek hafta başlayacak olan İşçi Filmleri Festivali'yle ilgili bir yazı kaleme aldı.



Özdemir'in yazısı şöyle:



Alternatif medya deneyimi olarak İşşi Filmleri Festivali 



Kim iddia edebilir ki bir filmin, bir şarkının ya da bir oyunun içinde yaşadığımız dünyayı anlama ve anlamlandırma çabamız açısından gazetenin, TV’nin ve internetin sağladığı bilgiden daha az önemli olduğunu?



Haziran Direnişi, Türkiye’de egemen medyanın içeriğini iktidarın biçimlendirdiği gerçeğini ve aynı zamanda da halkın iletişim hakkının yıllardır gasp edildiğini net bir şekilde ilan etti.



Haziran Direnişi bizi bir kâbustan uyandırdı, ama kâbus uyanıkken de bizi sarmalamaya devam ediyor; direniyoruz. Direnişe anlam kazandıracak olan, bir yandan içinde yaşadığımız toplumsal gerçekliği diyalektik olarak kavramamızı sağlayacak bilginin, diğer yandan insanca ve onurlu yaşama istemimizin eksiksiz karşılanacağı bir geleceğe dair tahayyüllerin özgürce iletişim ortamına dahil olması; yani alternatif bir iletişim ortamı, alternatif bir medyanın yaygın biçimde inşasıdır.



Bu alternatif olan nasıl bir şey olmalı? Diğerlerinin yazamadığını yazan bir gazete mi? Diğerlerinin gösteremediklerini gösteren bir televizyon kanalı mı? Ya da son günlerde daha çok gündeme gelen interneti, sosyal medyayı alternatif amaçlarla ve yaratıcı biçimde kullanan bir internet uygulaması mı? Bu soruların yanıtlarını arayan tartışmalar ve deneyimler sürüyor.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Etiketler festival medya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin