İş cinayetlerine 'dur' demek için! İş Cinayetleri Almanağı çıktı

İşçi ölümlerini Türkiye gündemine taşımak amacıyla hazırlanan İş Cinayetleri Almanağı 2014 çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İş cinayetlerine 'dur' demek için! İş Cinayetleri Almanağı çıktı

Adalet Arayana Destek Grubu'nun iş cinayetlerinin Türkiye gündemine taşınması amacıyla hazırladığı İş Cinayetleri Almanağı 2014, çıktı.



'Anlatılanın hepimizin hikâyesi olduğunu' vurgulayan İş Cinayetleri Almanağı, iş cinayetlerini ülkenin gündemine taşımak, Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin 2008’den beri sürdürdüğü adalet mücadelesini görünür kılmak, iş cinayetlerinde Avrupa 1.’si, dünya 3.’sü olan Türkiye'de iş cinayetlerini birlikte durdurabileceğimizin altını çizmek amacıyla hazırlanıyor.



İş Cinayetleri Almanağı, aylık iş cinayetleri raporları, ailelerin adalet mücadelesinden kesitler, aramızdan yavaş yavaş ve sessizce ayrılan meslek hastalıkları mağdurlarının öyküleri, 'iş kazası' ve meslek hastalıkları, çocuk işçiliği ve çizgilerin diliyle iş cinayetleri dosyalarından oluşuyor.



İş Cinayetleri Almanağı 2014, 6 Mayıs tarihinden itibaren dağıtım şirketi Punto'dan temin edilebiliyor.



İş cinayetlerine 'dur' demek için! İş Cinayetleri Almanağı çıktı



Türkiye’de 2014’te en az 1886 işçi çalışırken hayatını kaybetti. Her gün 5 ila 8 işçi çalışırken hayatını kaybediyor. Türkiye bir işçi mezarlığına dönerken geçtiğimiz yıl 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma katliamı bile ne yazık ki unutulmaya başladı.



İş cinayetlerinde yakınlarını kaybedenlerin ve yaralanarak kurtulanların oluşturduğu Adalet Arayan İşçi Aileleri, Davutpaşa’dan Ostim ve İvedik patlamalarına, Esenyurt çadır yangınından Kozlu’ya, Van/Bayram Otel’den Milas/Güllük’e, Arka Sıradakiler dizi setinden BEDAŞ’a ve Doğa Hastanesi’nden Soma’ya iş cinayetlerinde en çok canı yananlar, iş cinayetlerini unutturmamak için, 'başka canlar yanmasın' diyerek adalet mücadelelerini sürdürüyor.



Adalet Arayan İşçi Aileleri, ceza davalarını takip ediyor, her ayın ilk pazar günü Galatasaray Meydanı’nda 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' tutuyor, başka iş cinayetleri olmasın diye herkesi mücadele etmeye çağırıyor. Birçok ülkede olduğu gibi 28 Nisan’ın Türkiye'de de 'İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü' ilan edilmesi talebiyle başlattıkları imza kampanyasını (www.iscinayetlerinunutma.org) sürdürüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin