İRAN BASINI: ŞARON CEHENNEME GİTTİ

İran basını, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle ameliyat edilen ve yoğun bakıma alınan İsrail Başbakanı Ariel Şaron için ağır ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İRAN BASINI: ŞARON CEHENNEME GİTTİ

İran gazeteleri bugün, Şaron'un sağlık durumuna ilişkin haberlere geniş yer verirken, muhafazakar Keyhan gazetesi, ''Şaron cehenneme gitti'' manşetiyle yayımlandı.

''Gelen haberlerde, Sabra ve Şatilla kasabı Şaron'un ölümle boğuştuğu belirtiliyor ancak herkes onun öldüğüne inanıyor'' iddiasında bulunan gazete, ''Şaron'un öldüğünü, ancak İsrail yetkililerinin, Filistin'deki durumun daha kritik bir hale gelmesinden korktukları için bu haberi açıklamadıklarını'' öne sürdü.

''Şaron'un siyonist rejimin siyasi liderliğinden gidecek olmasının İsrail ve Beyaz Saray yetkililerini kaygılandırdığı'' görüşü dile getirilen haberde, ''Şaron'un beyin kanaması geçirmesi ve ölümün eşiğine gelmesi, bütün Filistin halkını sevince boğmuştur'' denildi.

Diğer bir muhafazakar gazete Cumhuri İslami de haberinde, ''Sabra ve Şatilla kasabının iğrenç ömrünün son anları'' başlığını kullandı.

Muhafazakar gazetelerin ağır ifadelerine karşın reformist gazeteler daha ılımlı ifadeler kullanmayı tercih etti. Reformist gazetelerden Şark, Şaron'un sağlık durumuyla ilgili haberleri okuyucularına, ''Şaron ölüm döşeğinde'', Aftabe Yazd ise '' Şaron'un siyasi ölümü'' başlığıyla duyurdu.

Reformist gazeteler arasında sayılan İtimad ise İsrail Başbakanı Şaron için ''Müslümanların iğrendiği, siyonistlerin sevdiği adam'' ifadesini kullandı ve ''Şaron bütün ömrünü Filistin halkına yapılan cinayetlerle geçirdi'' görüşünü savundu.

Diğer gazeteler de Şaron'un öldüğü, ancak yetkililerin bu haberi açıklamadıklarına ilişkin iddialara yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin