IRAK'TA TV KANALINA BASKIN

Süleymaniye’de önceki gece sabaha karşı kimliği belirsiz yaklaşık 50 silahlı kişi Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) yakınlığıyla ile bilinen Nalia TV’nin merkez binasını bastı.

Google Haberlere Abone ol
IRAK'TA TV KANALINA BASKIN

Televizyonun yayın cihazlarını kullanılamaz hale getiren saldırganlar, televizyon binasını da ateşe verdi. Kentte dün gösteri düzenlemeye çalışan 1500 kişi ise polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Çıkan çatışmalarda en az sekiz kişinin yaralandığı bildirilirken 1 kişinin de öldüğü iddia edildi. Peşmerge güçleri geçen hafta da Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) kararâhına yürüyen göstericilerden ikisini öldürmüştü.


Barzani: Sorumlu İran
Bu arada Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), gösteriler nedeniyle İran’ı suçladı. KDP, yerel seçimlerde beklenmedik bir başarı elde etmiş olan muhalefet partisi Goran’ı (Değişim) ve bazı İslami grupları İran’dan destek alarak bölgede karışıklık çıkarmaya çalışmakla suçladı. KDP denetimindeki Peyamner haber ajansı, Değişim Hareketi lideri Noşirvan Mustafa’nın İran ordusuyla gizli bir toplantı yaptığını ve Kudüs Gücü’nün Genel Komutanı Serdar Kasım Süleyman’nın da hazır bulunduğunu iddia etti.



www.milliyet.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin