iPhone'a biber gazı püskürtme aparatı

İsviçreli bir firma, kişisel koruma için cep telefonlarını biber gazlı bir savunma silahına dönüştürdü.

Google Haberlere Abone ol
iPhone'a biber gazı püskürtme aparatı

ABD ve Avrupa'da özellikle kadınlardan yoğun talep gören cihaz, kırmızı acı biber özü (oleorezin) ile saldırganı uzaklaştırıyor. Genellikle polis ve güvenlik birimlerinin göstericilere müdahale için kullandığı biber gazları, yeni tasarlanan cihazla iPhone 4/4S telefonlarını adeta acı veren birer savunma silahına çevirdi.



Kadınların daha çok tacizlere karşı tercih ettiği cep telefonu için tasarlanan biber gazı aparatı, özel sert plastikten imal edildi. Kırmızı acı biber özü (oleorezin) bulunun tüpleri kolayca takıp, cep telefonunu savunma silahına çeviren tasarımı taşıyabilmek için Ateşli Silahlar Kimlik Kartı (FID) alınması şart.



UYARILARA DİKKAT



Cihazın İsviçreli üreticileri, savunma amaçlı ürünün asla bir oyunca olmadığını vurgulayarak, çocuklardan uzak tutulması gerektiğini hatırlattı.

Şehir hayatındaki riskler göz önüne alınarak üretilen cep telefonlu biber gazı cihazı ile kırsal alanlarda da özellikle ayı gibi yabani hayvanların saldırısında korunulabileceği ifade edildi.



Çocukların telefonla oynama merakına işaret eden yetkililer, ailelerden, savunma silahına dönüştürdükleri telefonlarını onlardan uzak tutması için tedbir almalarını istedi.



Ayrıca, şaka niyetiyle de söz konusu cihazın kullanmaması gerektiğinin de akılda tutulması gerektiği vurgulandı. Cihan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin