İnternette parodi IŞİD videoları modası

İnternet ortamına düşen parodi IŞİD videoları tepki topluyor.

Google Haberlere Abone ol
İnternette parodi IŞİD videoları modası

IŞİD'in kan donduran infaz videoları, hatta militanların görüntüleri bile dünya medyasında birçok haber sitesi tarafınfan, vahşi cinayetlere destek olmasın diye yayınlanmazken, şaka yollu çekilen videolar son günlerin moda videoları oldu.



ABD'de yıllardır devam eden Saturday Night Live'ın son şovunda ekrana gelen ve 'Gri'nin elli tonu' filminin yıldızı Dakota Johnson'ın yer aldığı parodi neredeyse filmden daha çok ilgi gördü.



Johnson'ın, "Sadece IŞİD, baba" diyerek militanlarla arabaya binip gittiği video kısa sürede 1.5 milyon tıklanmaya ulaştı.



İnternette parodi IŞİD videoları modası



İnternet ortamındaki, IŞİD parodileri, Johnson'ınkiyle sınırlı değil elbette. Daha geçtiğimiz günlerde 21 Mısırlı'yı yanyana dizip aynı anda öldürdüğü dehşet görüntüler dünyayı sarsmasına rağmen, yine Mısır'dan yüklenen infazcı ve infaz edilen kıyafetleri giymiş 3 kadının göbek dansı yaparak çektikleri video, büyük tepki topladı. Buna rağmen video yine çok kısa sürede 150 bin izlenme sayısına ulaştı.



Uzmanlar, gergin politik ortamlarda esprili yaklaşımların zorluklarla başedebilmede önemli bir mücadele yöntemi olduğunu söylese de, bu tür videoların  IŞİD'i yaralamaktan ziyade, reklamını yapmaya hizmet ettiği ve IŞİD'in varlığından canı yanmış bu kadar insan varken, militanlarla ilgili yapılan 'parodi'lerin yakınlarını kaybedenlerin canını daha fazla acıtmaktan öteye işlevi olmadığı görüşünde.



Kaynak: BBC



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin