İnternetin yeni çılgın projesi: Politik ruh eşini 3 dakikada bul!

"Neyse Fikrim, Çıksın Partim!" sloganıyla kurulan site 20 soru ile politik ruh eşinizi tespit ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İnternetin yeni çılgın projesi: Politik ruh eşini 3 dakikada bul!

Türkiye’nin en ilginç test formatlı, siyasi analiz içerikli anket projelerinden biri olan "www.kimeoyversem.com" sitesi yayınlanmaya başladı.



Bu siteye girip 20 soruyu işaretleyen kullanıcı, kendisine en yakın parti liderini, yani siyasi ruh eşini 3 dakika içerisinde bulmuş oluyor.



7 Haziran genel seçimlerine sayılı gün kaldı.  “Kimeoyversem?” başlıklı anket projesi, kullanıcılarına siyasi parti liderlerinin belli konularda ne düşündüğünü ve bu düşüncelerle kendi düşüncelerinin ne kadar örtüştüğünü sunarak, seçmenlerin mevcut siyasi eğilimlerinin hangi partiyle daha uyumlu olduğunu anlamasına yardımcı olmayı hedefliyor.



SÜPRİZ SONUÇLAR ÇIKABİLİR



Testi tamamladıktan sonra verilmiş cevapları liderlerin cevaplarıyla karşılaştıran sistem, meclise girmesi olası dört liderle benzerlik oranınızı oluşturarak, size en yakın lideri politik ruh eşiniz olarak tanımlıyor.



Bazı kullanıcılar ise, önermelere verdikleri cevaplarla, karşısına çıkan sonuçların farklılığı karşısında şaşkınlık yaşayabiliyor. Bu ise, kullanıcının gönlündeki parti veya liderle, önermelere verilen samimi cevapların sonuca farklı yansımasından kaynaklanıyor.



20 ÖNERME VAR



Siyasi partilerden bağımsız olarak hazırlanan ankette 20 önerme yer alıyor. “Çözüm Süreci Bölünmeye Yol Açar”, ‘’Kürtaj Kararı Kadına Bırakılmalıdır’’, ‘’AB'ye tam üyelik Türkiye için öncelikli politika olmalıdır’’, ‘’Türkiye Başkanlık Sistemine Geçmelidir’’ gibi önermelerin yer aldığı sisteme, kullanıcılar ‘’Katılıyorum’’, ‘’Katılmıyorum’’ yada ‘’Fikrim Yok’’ seçenekleriyle cevap veriyor. 



4 PARTİ LİDERİ DEVREDE



Sistemde an itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve  Halkların Demokratik Partisi’nin liderleri yer alıyor.



Liderlerin 3d animasyon olarak modellendiği internet sayfasında, verdiğiniz cevaplara göre liderlerin eğlenceli reaksiyonlarını da izleme fırsatı yakalıyorsunuz. 



Kime Oy Versem,  anketini kendiniz için www.kimeoyversem.com buradan uygulayabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin