İnternethaber'e yayınlamadığı kapaktan erişim engeli geldi!

Charlie Hebdo kapağı nedeniyle erişim engeline maruz kalan internethaber.com sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Medyatava'ya açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İnternethaber'e yayınlamadığı kapaktan erişim engeli geldi!

Diyarbakır 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla, Charlie Hebdo'nun kapağını yayınlayan 4 haber sitesine erişim engellendi. Kararda, Hz. Muhammed karikatürünün olduğu kapağın yayınlandığı ilgili sayfalara erişimin durdurulduğu bildirildi. Mahkemenin aldığı kararla erişim engeli; birgun.net, t24.com, thelira.com ve internethaber sitelerini kapsıyor.



Medyatava'nın telefonla ulaştığı İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, karikatürü yayınlamadıklarını ve kararı şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.



İşte, Hadi Özışık'ın açıklamaları:



Böyle bir şeyin olabileceği ihtimalini düşündüğüm için tümden tedbirimi aldım. Fakat bu gelen erişim engellemesi bize ya Charlie Hebdo'dan geldi, ya da başka bir nedenden geldi. Çünkü biz karikatürü yayınlamadık. Dün editörlerimiz böyle bir hata yapmışlardı. Ancak çok kısa bir süre yayında kaldı. Derhal siteden çıkarmalarını söylemiştim. Çünkü benim inancıma göre Peygamber efendimizin resmedilmesi doğru değil. Yayın politikası olarak değil, kendi görüşümden dolayı yayınlamalarını istemedim. Zaten o insanlar resmettikleri için bu kadar tepki aldı ve bu kıyamet koptu. Dolayısıyla editör arkadaşlarıma yayınlanmaması gerektiğini söylediğimde o karikatürü kullanmadılar. Buna rağmen bize erişim engeli gelmiş. En çok da buna şaşırdım açıkçası. 



 



Canan Kaya / Medyatava



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin