İNTERNET SİTESİNDEKİ YORUMA CUMHURBAŞKANI'NDAN DAVA

Daha önce Gerçek Gündem.com'a yazılan bir okur yorumu nedeniyle, yorum sahibine ulaşılamadığı için sitenin genel yayın yönetmeni Barış Yarkadaş hakkında 5 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açan Çankaya Köşkü, bu sefer internet sitesindeki habere kendi ismiyle yorum yapan Ahmet Aydemir'e dava açtı...

Google Haberlere Abone ol
İNTERNET SİTESİNDEKİ YORUMA CUMHURBAŞKANI'NDAN DAVA

Teslime Tosun/Radikal


Ahmet Aydemir, 6 Ekim 2008 tarihinde bir internet sitesinde yayınlanan ‘Gül Newsweek'e konuştu' başlıklı habere kendi ismiyle yorum yaptı. Aydemir, yorumunda Cumhurbaşkanı Gül için “İşlerine geldi mi laiklik, cumhuriyet onlardan sorulur, işlerine gelmedi mi ulemaya sorar” dedi ve bazı yakıştırmalarda bulundu.


Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nce oluşturulan birim tarafından bu yorumun IP numarası ile telefona bağlı olarak yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine Hasan Aydemir hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık tarafından Aydemir'in bürosuna yapılan baskında suç unsuruna rastlanmadı. El konulan bilgisayarında ise Cumhurbaşkanına hakaret içeren herhangi yayın veya doküman bulunamadı. Aydemir, ifadesinde yorumu kendisinin yazdığını belirterek, “Sitede çıkan habere yorum yaptım. Amacım hakaret etmek değildi” dedi.


Adalet Bakanlığı'nın oluru ile hazırlanan iddianamede Hasan Aydemir'in TCK 299'uncu maddesi gereğince 1- 4 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. Emlakçı Aydemir'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.


Cumhurbaşkanı Gül, Newsweek muhabiriyle yaptığı söyleşide Rusya- Gürcistan krizi, ABD- İran ilişkileri, Irak, ekonomi, türban yasağı ve laiklik gibi konulara değinmiş, bu röportaj 13 Ekim 2008 tarihinde piyasaya çıkan dergide yer almıştı.


TCK 299'uncu madde


TÜRK Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddedesi şöyle:
Cumhurbaşkanına hakaret eden kişinin, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır, suçun alenen işlenmesi hâlinde verilecek ceza altıda bir, basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde ise üçte bir oranında arttırılır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin