Instagram, beşinci yaşını Türkiye’de kutladı

Instagram’ın en eski çalışanlarından EMEA Bölgesi Marka Geliştirme Yöneticisi Amy Cole bu hafta Türkiye’ye geldi.

Google Haberlere Abone ol
Instagram, beşinci yaşını Türkiye’de kutladı

Instagram’ın beşinci yılını kutlamak üzere şirketin en eski çalışanlarından EMEA Bölgesi Marka Geliştirme Yöneticisi Amy Cole bu hafta Türkiye’ye geldi.



Ziyareti süresince yerel reklam verenler ve Türkiye’deki en ilham verici Instagram fenomenleri ile buluşan Cole, özel bir tur kapsamında Türkiye’nin en tanınmış Instagram topluluğu üyeleri ile Yerebatan Sarnıcı’nı gezdi.



Amy Cole, ziyareti ile ilgili şunları söyledi:



“Bugün dünyada 400 milyon insan dünyayı fotoğraflarla deneyimlemek, ilham almak ve ortak tutkular yoluyla iletişime geçmek için Instagram’ı ziyaret ediyor. İnsanlar artık birbirleriyle imgeler yoluyla iletişime geçmeyi tercih ediyor ve dünyayı bu yolla deneyimliyorlar ve bu durum Türkiye için de oldukça geçerli. Görsel imgeler yoluyla iletişim hem kendi sesimizi bulmamıza yardımcı oluyor, hem de sektörleri yeniden şekillendiriyor. Bu durum aynı zamanda Instagram’ı, istedikleri kitlelere ulaşmak ve ilham almak isteyen topluluklarla iletişime geçek isteyen Türk işletmeler ve pazarlamacılar için de çok güçlü bir mobil reklam platformu haline getiriyor. Türkiye’deki lansman partnerlerimiz yaptıkları yaratıcı hikâye anlatıcılığı ile şimdiden insanlara ilham vermiş durumdalar ve biz de bundan sonraki süreçte Türkiye’deki markaların topluluğumuza katacağı değerleri görmeyi heyecanla bekliyoruz.”



5 yıl önce kurulan Instagram’da şu ana kadar 40 milyar fotoğraf paylaşıldı. Hâlihazırda Instagram’da her gün 80 milyon fotoğraf paylaşılıyor ve 3,5 milyar beğeni oluşturuluyor. Instagram’ın 400 milyonluk üyesinin %75’ini, Amerika dışındaki ülkelerde yaşayan insanlar oluşturuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin