İngiltere'yi karıştıran tweet!

Bir tweet attı koltuğundan oldu...

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'yi karıştıran tweet!

Büyük Britanya'da İşçi Partisi'nden parlamentoda yer alan Emily Thornberry, seçim çalışması için gittiği Rochester'dan çektiği bir fotoğrafı tweet'leyince adada en çok konuşulan isim oldu.



İngiltere'nin çalışan kesimin ağırlıkla yaşadığı  kasabalarından Rochester'da yapılacak olan seçim çalışması için bölgede bulunan Thornberry, bir evin önüne park etmiş beyaz münübüs ve camlara asılmış İngiliz bayraklarını görüntüleyerek, 'Rochester'dan bir görüntü' başlığıyla takipçileriyle paylaştı.



Thornberry, fotoğrafla ilgili yorum yapmadı ama, Britanya bayrağı yerine İngiliz bayrağı asan ve beyaz minübüs nedeniyle işçi sınıfından olduğu varsayılan ev sahiplerini küçümsediği varsayılan milletvekilli özellikle partisinden gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldı.



Fotoğrafı paylaştıktan 3 saat sonra milletvekilliğinden istifa eden, daha sonra da, yeni bir tweet'le özür dileyerek. 'İnsanlar İngiliz bayrağını gururla asmalı' diyen Thornberry'nin geri adımına rağmen İşçi Partisi Rochester'da seçimi kaybetti. Seçimi, aşırı sağcı Büyük Biritanya Bağımsızlık Partisi UKİP kazandı.



İngiltere'yi karıştıran tweet!



İngiltere'yi karıştıran tweet! - Resim : 2



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin