Akşam'ın istifa getiren manşetine bir tepki de MHP'den!

Gazetenin 'Ötüken' örgütlenmesiyle ilgili manşetine tepkiler sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Akşam'ın istifa getiren manşetine bir tepki de MHP'den!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Akşam gazetesinin geçtiğimiz gün 'Ötüken' örgütlenmesiyle ilgili attığı manşete tepki gösterdi. 



Gazetenin yazarı Fikri Akyüz de Pazartesi günü manşete tepki gösterip istifa etmişti.



"PKK terör örgütü mü Türkiye'nin istihbarat kaynağı oldu?" diye soran Vural, "PKK iddiası gazete manşetlerini sarıyor. Havuza düşen Karayılan'a sarılır. PKK ile AKP ruh ikizi gibi" dedi. 



Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan'ın yalanlarla dolu bir grup toplantısı yaptığını savundu. Kin, nefret, yalan dolu sözlerle milletin iradesini çarpıtan bir hatip gibi davrandığını dile getiren Vural, Recep Tayyip Erdoğan'ın Kutlu Doğum Haftası'nı siyasi şova, kendini aklama gününe dönüştüğünü savundu. Vural, "Kendine özgü paralel bir Kutlu Doğum Haftası icat etmiştir. Peygamber Efendimize salavat getirilmesi gerekirken kendisine şov alanı haline getirilmesi kabul edilemez. Diyanet İşleri Başkanı buna fırsat vermemeli" ifadelerini kullandı.



Rüşvet ve yolsuzluğun dinin hangi ilkesiyle bağdaştığını soran Vural, yeryüzünde bir araya gelemeyecek iki şeyin Erdoğan ve samimiyet olduğunu savundu. Samimiyetin Erdoğan'a teğet bile geçmeyeceğini anlatan Vural, Başbakan'ın her konuşmasında kin ve nefret saçtığına dikkat çekti. 



Akşam gazetesinin 'ötüken' ile ilgili attığı manşete tepki gösteren Vural, bu iddianın daha önce terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan tarafından dile getirildiğini hatırlattı: "PKK terör örgütü mü Türkiye'nin istihbarat kaynağı oldu? Demek PKK'lılar devlet gücüne ve bilgisine sahip. Oslo'da yedikleri içtikleri demek ki Kandil'le herşeyi paylaşıyorlar. PKK iddiası bugün gazete manşetlerini sarıyor. Manşetlere bakarak havuza düşen Karayılan'a sarılır. PKK ile AKP ruh ikizi gibi" ifadelerini kullandı. Vural, MİT yasası geçince artık bu başlıkların çok daha fazla görüleceğini vurguladı. 



'CÜBBELİ ERDOĞAN'



Başbakan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını eleştirmesine de tepki gösteren Vural, "Cübbeli Erdoğan, öyle ya herhalde sen giydin cübbeyi, cübbeli Erdoğan" diye konuştu. Başbakanın "Devletin koridorlarından çeteleri nasıl temizlediysek, adliye koridorlarından da temizleyeceğiz." sözlerini hatırlatan Vural, 12 yıldır çeteleri, mafyayı, askeri vesayeti temizlediğini söyediğini aktararak "Facebook'ta methiyeler dizen hakim kimin hakimi? Rezza Zarrab'ı serbest bırakan ve methiyeler dizen hakim kimin hakimi? Hakimler arasında fitne fesat sokarak herkesi suçluyor. Bunları elinde mahkeme kararı mı var polisleri çete ilan ediyorsun, onları kovduk diyorsun? Kendisi savcı, hakim cübbesini giymiş, karar vermiş. Adliye giden vatandaş kime güvenecek?" şeklinde konuştu. 



'CUMHURBAŞKANLIĞI KRİZİNE GİRMİŞ'



Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan Vural, "Kural belli, aday olacak, vatandaş oyunu verecek. Kriz tellallığı yapıyor. Anlaşılan Cumhurbaşkanlığı krizine girmiş. Bu krizi içten içe yaşıyor. Açık ve net bir süreç. Kendi içlerinde anlaşılan bir kriz yaşıyorlar. Bu sürecin krize dönüşme imkanı yok" dedi. 



Başbakanın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bir soruya Vural, "Başbakanın Cumhurbaşkanı olacak sicil ve sıfata sahip olmadığını düşünüyorum. Aday olup olmadığını bilemem. Aday olma konusunda rahat olmadığı açık" ifadelerini kullandı. 



"Tam bir ispiyon, muhaberet devleti" diyen Vural, Başbakan'ın Cumhurbaşkanı adayı olacaksa Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğini vurguladı. MHP açısından Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bir sorun olmadığını dile getiren Vural, zamanı gelince halkın kabul edeceği bir adayın çıkacağını ifade ederek "Kriz kendi aralarında, bizim için problem yok" diye konuştu. 



MİT yasasıyla ilgili de Vural, "Devletin istihbaratı taşeronluğa bırakılmaz" değerlendirmesinde bulundu. Cihan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin