Independent: Türkiye'deki Kürtler 90'ların karanlığına dönmekten korkuyor

İngiliz gazete, bugünkü sayfalarında Tunceli'deki izlenimlerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Independent: Türkiye'deki Kürtler 90'ların karanlığına dönmekten korkuyor

İngiliz Independent gazetesinde yayımlanan ve Tunceli'den izlenimlere yer verilen haberde, "Türkiye'de Kürtlerin 1990'lı yılların karanlığına dönmekten korktuğu" belirtildi.



Haber, Zia Weise'ın imzasını taşıyor.



"2013 yılında PKK'nın ateşkes ilan ettiğini, daha önceki on yıllardaki çatışmalar nedeniyle Tunceli'den ayrılanların 2013 ardından kente geri dönmeye başladığını" belirten gazete çatışmaların yeniden başladığını hatırlatıyor ve bunun bölge halkında yarattığı tedirginliği özetle şu ifadelerle aktarıyor:



"Şimdi, Türkiye'nin PKK'ya karşı hava saldırılarıyla iki yıllık barış sürecinin sona erme tehlikesi, Tunceli'deki birçok kişide 1990'ların karanlık günlerine dönüldüğü korkusuna neden oldu. 1990'larda askerler, gerillaları saklandıkları yerlerden çıkartmak için ormanları ateşe veriyor ve bütün olarak köyleri yakıp kül ediyordu.



"Tunceli'nin doğusundaki dağlarda bulunan meyve bahçesiyle uğraşana ve ineğine bakan 63 yaşındaki mevsimlik işçi Hatun, '1994'te bizden burayı terk etmemizi istediler. 'Eğer bunu yapmazsanız evlerinizle birlikte yanacaksınız' dediler. Bu tekrar olabilir. Olmasından korkuyorum' diyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin