Independent: Türkiye ve Suriye'deki Kürtler Işid'e karşı birleşti

İngiliz gazetesi Independent, Suriye ve Türkiye'deki Kürtlerin, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde önemli şehirleri ele geçiren IŞİD örgütüne karşı mücadelede birleştiklerini belirtirken "Kobani'yi kazanmak Suriye-Türkiye sınırının büyük bir bölümünü kontrol etmek anlamına gelecek ve IŞİD adına büyük bir stratejik zafer olacak" değerlendirmesini yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Independent: Türkiye ve Suriye'deki Kürtler Işid'e karşı birleşti

Suriye'de Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD)'ne karşı verilen mücadelenin yansıması Batı basınında devam ederken İngiliz The Independent gazetesi, Suriye ve Türkiye'deki Kürtlerin, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde önemli şehirleri ele geçiren IŞİD örgütüne karşı mücadelede birleştiklerini belirtiyor. Gazete, IŞİD'in Kobani'yi kazanması durumunda "Suriye-Türkiye sınırının büyük bir bölümünü kontrol edeceği"nin altını çiziyor.



-KOBANİ'DEKİ SAVAŞIN SESİ TÜRKİYE'DEN DUYULUYOR-



The Independent, Irak'taki başarısının ardından, IŞİD kuvvetlerinin Türk sınırına yakın Kobani'ye yöneldiğini ve Kürtlerin de bu kasabayı ellerinde tutmak için mücadele verdiğini anlattığı haberinde geceleri üç taraftan saldırı altında kalan Kobani'deki savaşın, Türkiye'den duyulabildiğini kaydediyor. 





"Geçen hafta, PKK da bin savaşçısının IŞİD ile savaşmaya yardımcı olmak için Suriye'ye gittiğini açıklamıştı" denilen habere göre, Kobani'yi kazanmak Suriye-Türkiye sınırının büyük bir bölümünü kontrol etmek anlamına gelecek ve IŞİD adına büyük bir stratejik zafer olacak.

BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberde sınırda Kürtlerin gözetleme amaçlı bir kamp kurdukları da belirtiliyor ve "Kürtler, şarkılarla morallerini yüksek tutmaya çalışıyor" ifadeleri kullanılıyor. 

Habere göre bu kampın amacı, Suriyeli Kürt güçleri IŞİD faaliyeti konusunda uyarmak ve Türkiye'deki Kürtleri korktukları işgalden korumak. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin